Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Met een hbo-diploma bereid ik me voor op de toekomst

Sven Kats eerstejaars, HBO-ICT
Banner image

Na 18 jaar rolde ik van boekhouder zo in de functie van programmeur. Ik werk al 22 jaar bij zorgverzekeraar Zilveren Kruis. Nu heb ik het daar nog steeds naar mijn zin, maar ik kijk wel naar de toekomst. Als ik dan toch extern wil solliciteren, dan is een hbo-diploma wel een vereiste. 

Ik ben Sven Kats, 45 jaar en heb twee kinderen samen met mijn vrouw. Zij is net klaar met een deeltijdstudie en zo wisselen wij elkaar mooi af met een studie naast onze baan.

Even wennen

Ik moest wel ontzettend wennen toen ik net met de studie HBO-ICT begon. Mijn privéleven moest ik echt aanpassen: ik heb geen vrije tijd meer en het is enorm plannen geblazen. Als ik nu een weekendje weg wil, moet ik eerst kijken of ik tentamens of een andere deadline heb. Ik ben in het weekend namelijk ook altijd bezig met de studie. Van de 4-daagse werkweek krijg ik een halve dag studieverlof van mijn baas.

Een deeltijdstudie verbreedt je horizon

De studierichting Embedded Systems and Automation die mijn zoon volgt, kon ik helaas niet kiezen. Daarvoor ben ik 20 jaar te vroeg geboren. Toch vind ik de opleiding HBO-ICT ontzettend leuk. Ik leer een heleboel definities en leer ook van klasgenoten. Sommigen zijn 19 jaar, die hebben een hele andere mentaliteit. Ik vind het heel mooi om ook met hen om te leren gaan. Een deeltijdstudie verbreedt echt je horizon!