Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

De docenten zijn altijd bereikbaar

Daphne Derksen Bedrijfskunde, deeltijd
Banner image

Daphne Derksen volgt de deeltijdopleiding Bedrijfskunde. Ze zit in haar derde jaar en werkt bij een ICT- en telecomorganisatie.

Zedeed hiervoor een mbo-opleiding richting de horeca. Daar ontdekte ze haar passie voor cijfers en organisatie-inrichting. ‘’Terwijl ik een ondernemingsplan ontwierp, merkte ik hoe geboeid ik was door de financiële en organisatorische aspecten van een bedrijf. Dit wakkerde mijn nieuwsgierigheid aan en ik besloot direct door te studeren. De opleiding Bedrijfskunde leek perfect: een brede basis waarmee ik kon ontdekken wat mij het meeste aantrok binnen een organisatie.’’

Daphne is iemand die graag leert en zichzelf blijft ontwikkelen. De opleiding Bedrijfskunde heeft haar niet teleurgesteld. “Elke module heeft me meer inzicht gegeven in mijn interesses en hoe een organisatie echt werkt.’’ De praktijkgerichte aanpak, waarbij opdrachten vaak binnen de eigen werkomgeving worden uitgevoerd, past perfect bij haar werksituatie. “Gelukkig heb ik geweldige steun van mijn collega's en werkgever. Ze helpen me met mijn opdrachten en staan altijd klaar voor advies.”

Flexibel studeren

Bij Windesheim is het mogelijk om vakken versneld te volgen en de opleiding in een kortere vorm af te ronden. ‘’Ik volg de flexibele route en combineer mijn derde en vierde studiejaar, waardoor ik een jaar eerder klaar ben.’’ De lessen zijn verschillend waarbij diverse onderwerpen per module aan bod komen. Je kunt denken aan, recht, strategie, gedrag of methodologie. Deze onderdelen kun je per module toepassen in het portfolio en binnen je werkveld. ‘’Het is fijn om de theorie uit de lessen in de praktijk te kunnen uitvoeren en te gebruiken bij je eindproduct, dit vind ik dan ook leuk aan de lessen.’’

Begeleiding

De begeleiding vanuit Windesheim is volgens haar een groot pluspunt. “De docenten zijn altijd bereikbaar, of het nu tijdens de les is, via de mail of Teams. Tijdens netwerkleren werken we in kleine groepjes, wat een mooie kans biedt om samen met de docent en medestudenten opdrachten te bespreken en van elkaar te leren.”

Plannen

Studeren in deeltijd is niet altijd gemakkelijk. ‘’Het vergt doorzettingsvermogen en een uitstekende planning. Ik heb geleerd om mij goed voor te bereiden op elke nieuwe module, zodat ik meteen aan de slag kan. Het is soms zwaar, maar met een strakke planning lukt het om alles te combineren. Voorbereiding is echt de sleutel.”

Tips

Daphne’s advies voor iedereen die overweegt om in deeltijd te studeren: “Gewoon doen. Windesheim biedt zoveel flexibiliteit. Als een opdracht binnen je organisatie moeilijk uitvoerbaar is of als het privé even niet uitkomt, is er altijd een alternatieve route naar je diploma. Begin goed voorbereid en gebruik de tijd om vragen te stellen en de lesstof toe te passen. Dat maakt alles veel gemakkelijker.”