Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Van notarieel medewerker naar docent Duits

Cora Blomjous afgestudeerd, Lerarenopleiding Duits via afstandsleren
Banner image

Sinds 2016 werk ik als docent Duits voor vmbo-tl leerlingen. Een nieuwe carrière, want in 2011 werd ik als notarieel medewerker, volledig arbeidsongeschikt verklaard als gevolg van een ongeluk.
  

Met hulp van een coach heb ik daarna toch de mogelijkheden onderzocht om weer te kunnen werken. En omdat ik mijn hele jeugd in Duitsland heb gewoond én het uitdagend vind om te werken met jongeren kwam ik uit op de Lerarenopleiding Duits, via afstandsleren. 

Het studeren weer oppakken

De Lerarenopleiding Duits van Windesheim, heb ik via afstandsleren gevolgd van september 2015 tot en met januari 2020. Om na jaren het studeren weer op te pakken, dat viel niet mee moet ik bekennen. Ik moest er echt aan wennen.

Elk studiejaar loop je stage. Hierdoor kon ik de theorie en praktijk goed met elkaar verbinden én toetsen. Daarnaast vond ik het erg fijn om in de praktijk te ervaren waarvoor ik het allemaal deed. Want mijn sociale leven heeft tijdens de studie toch echt wel een paar jaar op een laag pitje gestaan; voltijd studeren en fulltime werken is écht pittig en niet altijd even leuk. Maar het was het meer dan waard! 

Afstandsleren staat of valt met zelfdiscipline 

Voor mij valt of staat afstandsleren met zelfdiscipline en het kunnen structuren en plannen. Het is niet altijd eenvoudig. Er zijn wel contactdagen waarop je je medestudenten en docenten ontmoet, maar de rest van de tijd moet je het wel zelf doen. 

Korte lijnen en begeleiding

Erg prettig vond ik de korte lijnen met de docenten, vooral via de mail. En per vak vormden we vaak een appgroep om elkaar vragen te stellen. Of om elkaar er doorheen te helpen, als dat nodig was.

De begeleiding van de docenten van Windesheim vond ik prima. Als je zelf open communiceert over je vragen of de eventuele moeilijkheden waar je tegenaan loopt, wordt er vaak met je meegedacht. Je hebt zeker niet het gevoel dat je er alleen voor staat. 

Voor wie een beperking heeft 

Voor studenten met (een) beperking(en) wil ik nog zeggen dat ik hier bij Windesheim goede ervaringen mee heb. Over het algemeen wordt er goed met je meegedacht.  

Over mij

Ik woon in Ermelo met mijn twee (volwassen) kinderen en ben 48 jaar. Sinds 2016 werk ik bij Chr. College Groevenbeek in Ermelo als docent Duits aan vmbo-tl leerlingen. Ik ben mentor van een vierde klas en coach/mentor van een 1ste klas voor leerlingen die gepersonaliseerd leren. Ook geef ik vakcollege en hou ik me daarnaast nog bezig met de ontwikkeling van gepersonaliseerd leren.