Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Mijn eerste dag? Het viel allemaal reuze mee!

Melissa van Gellecom Over de eerste maand op Windesheim
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Ervaringen(opent in nieuw tabblad) / Melissa van Gellecom eerste maand op Windesheim

Ik zit inmiddels in mijn derde studiejaar dus het is even geleden dat ik mijn eerste dag op de opleiding had, maar ik herinner het me nog goed! Beginnen aan een nieuwe opleiding vond ik namelijk best wel spannend. Hoe alles precies in zijn werk ging had ik nog helemaal niet duidelijk voor mezelf en ik kende ook nog niemand. Het goede nieuws: het viel allemaal reuze mee!

Het ene oor in, het andere weer uit 

De eerste keer dat we als studiegenoten bij elkaar kwamen was in de bibliotheek. Hier kregen we een rondleiding en vooral veel informatie over hoe de komende periode eruit zou gaan zien. Om eerlijk te zijn ging het grootste gedeelte van die informatie mijn ene oor in en het andere weer uit. Ik was vooral om me heen aan het kijken om te zien met welke mensen ik deze studie aanging. Na deze bijeenkomst bleef ik nog even napraten met een paar andere studenten, die ik zo wat beter leerde kennen.

Starten met de opleiding 

Tijdens de kick-off werden de modules van de eerste periode uitgelegd en werd het team van docenten aan ons voorgesteld. Wanneer we de docenten weer bij de lessen zagen, werd er opnieuw tijd genomen voor een korte introductie. Dat vond ik prettig, want er was zoveel om te onthouden! 

Op een gegeven moment waren ook de eerste lessen ingeroosterd. Doordat ik de weg op school nog niet goed kende, kwam ik te laat voor de les met mijn studiebegeleidster. Ik had haar introductie gemist, maar gelukkig was ik nog op tijd voor de kennismaking met mijn klasgenoten. Aan de hand van een werkvorm stelden we ons aan elkaar voor. Ook kregen we in die les ons eerste huiswerk mee. We kregen opdrachten die in het teken stonden van elkaar leren kennen, maar ook het gebouw en de omgeving. Alle namen bleven nog niet echt hangen, maar als we elkaar tegenkwamen wisten we nu wel dat we klasgenoten waren. 

Voor alles is een eerste keer

Zo waren er in de eerste maand veel verschillende ‘eerste keren’. De eerste keer een college volgen, de eerste keer met je groepje afspreken om te werken aan een opdracht, de eerste keer dat je een tussenuur hebt of de eerste keer dat je met een klasgenoot de stad in gaat om te lunchen. Hoe verder de maand vorderde, hoe natuurlijker het allemaal ging voelen. Eigenlijk wende het best wel snel! 

Mijn tips voor de eerste maand: 

  • Haal je biebpas (Almere) of Mediacentrumkaart (Zwolle) op. Als je dat gelijk in het begin van het schooljaar doet, kan je de leerstof in de Nieuwe Bibliotheek (Almere) of Mediatheek (Zwolle) opzoeken zonder elk boek op de boekenlijst (meteen) aan te moeten schaffen. 
  • Ontspan en laat het op je afkomen. Iedereen is nieuw en dat je in hetzelfde schuitje zit schept een band. 
  • De laatste en misschien wel de belangrijkste tip: geniet ervan! Starten met een nieuwe opleiding is namelijk heel leuk!