Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Praktijkopdrachten

  Jouw opdracht als onderwijscase

  Heb je een specifiek vraagstuk? Wij nemen je vraag graag op als case binnen ons onderwijs. Bijvoorbeeld tijdens een projectweek of hackathon, of als opdracht binnen een les. Een groep studenten werkt samen oplossingen uit voor een complex maatschappelijk of economisch vraagstuk. Een opdracht die niet geschikt is als stage- of afstudeeropdracht kan mogelijk wel op deze manier worden opgepakt door studenten.

  Meld je opdracht aan

  Studentenprojectbureaus

  Geen tijd om een opdracht uit te laten zetten en wil je direct antwoord op je vraagstuk? Kijk dan of één van onderstaande projectbureaus je kan helpen. De projectbureaus zijn leerwerkplaatsen waar studenten praktijkervaring opdoen of adviesbureaus die gerund worden door studenten. Vakdocenten ondersteunen de studenten inhoudelijk.

  Comnow Projectbureau Communicatie

  • Ben je op zoek naar ondersteuning in content of grafische vormgeving?
  • Zoek je hulp bij de organisatie van een event?
  • Of wil je advies over je marketing- en communicatiestrategie?

  Tweedejaars communicatiestudenten van projectbureau Comnow duiken graag in jouw communicatievraagstukken. Vakdocenten van de opleiding communicatie ondersteunen hen daarbij inhoudelijk.

  Comnow heeft opdrachten gedaan voor o.a. Wehkamp, Stork, Rabobank, Landstede, Gemeente Zwolle, Culinair Centrum De Herderin, FC Twente en de Koningin Emmaschool Zwolle.

  Heb jij een communicatieopdracht? (opent in nieuw tabblad)

  Logopediepraktijk Windesheim

  In de Logopediepraktijk van Windesheim doen logopediestudenten na hun eerste studiejaar praktijkervaring op met echte cliënten.

  Studenten worden vanaf het tweede studiejaar verantwoordelijk voor het ‘draaien’ van hun eigen logopediepraktijk. In tweetallen begeleiden ze cliënten die een hulpvraag hebben. Meestal op het gebied van spreken, en een enkele keer op het gebied van slikken. De ene student heeft de rol van therapeut, de ander van co-therapeut. Vakdocenten van de opleiding ondersteunen de studenten.

  Mail naar logopedie@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad) voor meer info.

  Ambulatorium

  Het Ambulatorium is een leer-werkplaats die verbonden is aan onze opleiding Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie. Bewegen kan een belangrijke rol spelen bij het voorkomen of verwerken van psychische klachten. Vanuit het Ambulatorium werken studenten en docenten samen met zorg-, welzijn- en onderwijsorganisaties. Gezamenlijk verkennen ze hoe psychomotorische therapie een bijdrage kan leveren aan het verbeteren van de gezondheid en participatie van de vaak kwetsbare doelgroepen waar deze organisaties mee werken: cliënten, bewoners, leerlingen, studenten. Actuele thema’s hierbij zijn leefstijl, participatie en preventie. 

  Lees meer over het Ambulatorium

   

   

  Sspuiz

  Sport Spel Uitleen en Innovatie Zwolle, dat is Sspuiz. Bij Sspuiz werken we aan het ontwikkelen van passende beweegactiviteiten voor uiteenlopende doelgroepen. Wat ons boeit, is de vraag wat deelnemers nodig hebben om in beweging te komen en om binnen die activiteiten beter te leren bewegen. Sspuiz werkt met opdrachten van verschillende sportorganisaties, zorginstellingen en bedrijven op het gebied van sport- en spelmateriaal en technologie.

  Kijk op Instagram (opent in nieuw tabblad)

  CaloDoet!

  CaloDoet! is het maatschappelijke programma van de Calo. We willen met bewegen de regio in beweging krijgen.
  Dit doen we naast opleiden en onderzoek in de vorm van projecten. Met deze projecten willen we de impact, de mogelijkheden en het belang van bewegen onder de aandacht brengen van zoveel mogelijk mensen. Elk half jaar hebben we een projectperiode waarin projectteams aan de slag gaan.

  Interesse? Neem contact op met Bas Schutte: b.schutte@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

  Bureau Sportkunde

  Bureau Sportkunde is dé sportkundige partner in de regio. We bieden studenten en alumni levensechte ervaringen die vanuit ons sociaal maatschappelijke profiel betekenisvol zijn voor het werkveld. We acquireren opdrachten in de beroepspraktijk, bieden daarop deskundige begeleiding en voegen daarmee waarde toe aan onze opdrachtgevers, studenten en docenten.  

  Partners in het veld van sport, bewegen en gezondheid kunnen bij ons terecht voor onderzoek, productontwikkeling, innovatie en advies.
  Interesse? Neem contact op via bureausportkunde@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)