Aan de slag met jouw opdracht!
De student van Ad Commerciële Economie gaat aan de slag met een actueel marketingcommunicatievraagstuk van de opdrachtgever en werkt een marketingcommunicatieadviesplan uit, inclusief boodschap, creatief concept en kanaalkeuze. Het advies wordt onderbouwd door inzichten in de doelgroep en customer journey op basis van ‘customer insights’ die de student verkrijgt uit eigen marktonderzoek. De student vertaalt het adviesplan naar effectieve marketingcommunicatie-uitingen en gaat deze ook daadwerkelijk uitvoeren.
De afstudeeropdracht beslaat een periode van ongeveer 20 weken, waarbij de student vijf dagen per week bij de opdrachtgever aanwezig is.
Voorbeeldcases
- Hoe kunnen we het aantal aankopen via de webshop verhogen?
- Hoe kunnen we een jongere doelgroep bereiken en aan ons binden?
- Hoe kunnen we meer zakelijke leads binnenhalen?
- Hoe kunnen we meer bezoekers in onze showroom krijgen?
- Hoe kunnen we de klanttevredenheid verhogen?
Wat levert het op?
- Een analyse van de huidige situatie (organisatie, markt, doelgroep) met betrekking tot het vraagstuk.
- Een analyse van doelgroep en customer journey.
- Een frisse en onafhankelijke blik op uw organisatie.
- Een realistisch en uitvoerbaar marketingcommunicatie advies.
- Realisatie van creatieve marketingcommunicatie-uitingen die daadwerkelijk worden uitgevoerd om meetbare resultaten te behalen.
- De mogelijkheid om ongeveer 1,5 dag per week mee te werken binnen de organisatie.
Wat vragen we?
- Begeleiding; om de opdracht tot een goed einde te brengen, heeft de student een vaste begeleider nodig die de student feedback geeft op het functioneren, die helpt bij het verkrijgen van interne informatie en die met de student van gedachten kan wisselen over de marketingcommunicatie opdracht.
- Een werkplek op locatie die de student in staat stelt om bij de opdrachtgever aan het vraagstuk te werken.
- Het beschikbaar stellen van (digitale) informatie uit de organisatie, welke nodig is om het vraagstuk uit te voeren.
Wat doet Windesheim?
Vanuit de opleiding krijgt de student een eigen begeleider die hem procesmatig begeleidt. De begeleiders zijn docenten met veel praktijkervaring. Indien nodig wordt alle informatie vertrouwelijk behandeld, dit wordt vastgelegd in een driepartijen overeenkomst.
Meer informatie
De contactpersoon voor dit Comakership is Suzanne Flinkenflögel, te bereiken via sc.flinkenflogel@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad).
Voor meer algemene informatie over Comakerships kun je terecht bij Servicepunt Almere via servicepunt@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad) of 088 - 469 66 88(opent in nieuw tabblad).