Studenten buiten X zonnebril

Stage en Praktijk

Onze nieuwsgierige studenten helpen u met het oplossen van specifieke vraagstukken en het is voor hen meteen een goede leerervaring.

Op zoek naar talent?

Als organisatie loopt u geregeld tegen vraagstukken aan die u wilt oplossen of beter wilt onderzoeken. Maar niemand van uw medewerkers heeft tijd of de juiste kennis is niet in huis. Bij Windesheim hebben we nieuwsgierige onderzoekers en praktische denkers in opleiding. Voor uw vraagstuk zoeken zij een oplossing en tegelijkertijd helpt u de student aan een zeer leerzame ervaring.

Stages, afstudeer- en praktijkopdrachten

Onze studenten zijn beschikbaar voor (meewerk)stages, afstudeeropdrachten en praktijkopdrachten.

Het voordeel van stagiairs is dat ze naast meewerken in de dagelijkse praktijk ook kleine onderzoeken en opdrachten kunnen uitvoeren. Deze studenten bevinden zich meestal in het begin- of middenstadium van hun studie. Voor hen de ultieme gelegenheid om kennis te maken met het reilen en zeilen in hun toekomstig werkveld.

Afstudeerders bevinden zich in het eindstadium van hun studie. Deze zelfstandige studenten zijn geschikt voor een complexe onderzoeksopdracht en een implementatieadvies voor de diepere vraagstukken van uw organisatie. 

U wilt graag een opdracht op korte termijn laten uitvoeren door docenten en studenten? En u bent bereid om hiervoor te investeren? Dan is wellicht een praktijkopdracht meer iets voor u.

Heeft u een strategische vraag en bent u geïnteresseerd in welke scenario’s er mogelijk zijn om deze strategische vraag te hanteren, dan kunt u een beroep doen op een multidisciplinaire groep getalenteerde studenten vanuit één van de drie Honours programma’s. Zij kunnen vanuit sociale innovatie of duurzame samenleving scenario’s voor u ontwikkelen. Het Honours programma Technology and Society werkt vanuit multidisciplinaire (de)constructieopdrachten beschouwd vanuit verschillende perspectieven.

Begeleiding

Bij elke stage begeleiden we de student en bewaken we de voortgang. We hebben contact met u als organisatie over de voortgang in de vorm van beoordelingsmomenten. Wanneer u voor het eerst een student inschakelt voor een stage of afstudeerproject, organiseren wij voor u facultatief een bijeenkomst waar praktische tips worden gegeven over het begeleiden van een stagiair of afstudeerder.