Deeltijdstudenten

Stage en Praktijk

Onze nieuwsgierige studenten kunnen je helpen met het onderzoeken van jouw organisatievraagstuk. Tegelijkertijd help jij de student aan een zeer leerzame praktijkervaring.

Op zoek naar talent?

Organisaties lopen geregeld tegen vraagstukken aan die zij willen onderzoeken of oplossen. Maar vaak hebben medewerkers geen tijd of de juiste kennis is niet in huis. Bij Windesheim hebben we nieuwsgierige onderzoekers en praktische denkers in opleiding. Zij onderzoeken jouw vraagstuk en tegelijkertijd help jij de student aan een zeer leerzame praktijkervaring.

Stages, afstudeer- en praktijkopdrachten

Onze studenten zijn beschikbaar voor (meewerk)stages, afstudeeropdrachten en praktijkopdrachten.

Het voordeel van stagiairs is dat zij naast het meewerken in de dagelijkse praktijk ook kleine onderzoeken en opdrachten kunnen uitvoeren. Deze studenten bevinden zich meestal in het begin- of middenstadium van hun studie. Voor hen is een stage de ultieme gelegenheid om kennis te maken met het reilen en zeilen in hun toekomstig werkveld.

Afstudeerders bevinden zich in het eindstadium van hun studie. Deze zelfstandige studenten zijn geschikt voor een complexe onderzoeksopdracht en een implementatieadvies voor de diepere vraagstukken van je organisatie. 

Wil je graag een opdracht op korte termijn laten uitvoeren door docenten en studenten en ben je bereid hierin te investeren? Dan is wellicht het indienen van een een praktijkopdracht iets voor jou.

Heb je een strategische vraag en ben je geïnteresseerd in welke scenario’s er mogelijk zijn om deze vraag te hanteren, dan kun je een beroep doen op een multidisciplinaire groep getalenteerde studenten vanuit een van de drie Honours programma's. Zij kunnen vanuit sociale innovatie of duurzame samenleving scenario’s ontwikkelen. Het Honours programma Technology and Society werkt vanuit multidisciplinaire (de)constructieopdrachten, beschouwd vanuit verschillende perspectieven.

Begeleiding

Bij elke stage krijgt de student een stage- of afstudeerbegeleider toegewezen vanuit Windesheim. De begeleider geeft de student feedback en bewaakt de voortgang. Wij houden nauw contact met jou om de student te beoordelen: tijdens het proces vinden er beoordelingsgesprekken plaats. Wanneer je voor het eerst een student inschakelt voor een stage of afstudeerproject, organiseren we facultatief een bijeenkomst waarin praktische tips worden gegeven voor het begeleiden van een stagiair of afstudeerder.