Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

5 redenen waarom een korte opleiding een goed idee is

Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Artikelen(opent in nieuw tabblad) / 5 redenen waarom een korte opleiding een goed idee is

Wil je graag nieuwe kennis opdoen, maar heb je geen zin om vier jaar lang te studeren? Dan is een korte opleiding een optie. Denk aan een cursus, module, post-hbo of een keuzeprogramma. Of het nu gaat om het verbeteren van specifieke vaardigheden, het verkennen van een nieuw vakgebied of het versnellen van je carrière: korte opleidingen bieden het allemaal.

 1. Snel resultaat
  Je kunt in enkele weken of maanden waardevolle kennis én vaardigheden opdoen. Dat maakt een korte opleiding bijvoorbeeld ideaal als je snel wilt inspelen op veranderende carrière-eisen of snelle kennis wilt opdoen.
   
 2. Gerichte specialisatie
  Korte opleidingen zijn soms zeer gespecialiseerd, bijvoorbeeld bij een cursus, post-hbo of module. Hierdoor kun je je richten op specifieke onderwerpen die direct relevant zijn voor je interesses of beroep.
   
 3. Flexibiliteit in planning
  Korte programma's, bijvoorbeeld een Keuzeprogramma, kun je samen met een coach samenstellen. Dit is bijvoorbeeld handig als je een drukke agenda hebt. Of je nu een fulltime baan hebt, ondernemer bent, of andere verplichtingen hebt.
   
 4. Up-to-date kennis
  De arbeidsmarkt verandert snel en het is essentieel om relevante kennis te hebben. Korte opleidingen zijn vaak gericht op actuele trends en technologieën. Dit betekent dat je meteen kunt profiteren van de meest recente inzichten en methoden, wat je een boost geeft in je werk.
   
 5. Praktijkgericht
  Korte opleidingen zijn vaak praktijkgericht. Dit betekent dat je tijdens de opleiding vaak praktische vaardigheden leert die direct toepasbaar zijn in je werk, waardoor je van grotere waarde bent op de werkvloer.

Nieuwsgierig geworden? 

Bij Windesheim bieden we meer dan 150 kortdurende cursussen, modules, keuzeprogramma's en post-hbo's aan. Dit allemaal in verschillende richtingen. Denk aan zorg, onderwijs, techniek of ict.

Meer over korte opleidingsvormen