Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie
6 nov

9e Lesson Study NL conferentie (Inholland Haarlem)

  • Haarlem
  • 9.00 uur - 17.00 uur
  • € 175,-
Banner image

Meld je aan

voor dit event
  • Waar: Hogeschool Inholland, Bijdorplaan 15 (deze bijeenkomst wordt niet online/hybride aangeboden)
  • Wanneer: 6 november 2024 van 9.00-17.00 uur
  • Prijs: 175, -
  • Prijs studenten 50,- (gebruik kortingscode Lessonstudystudent2024 en je studentenmail). De eerste 20 studenten die zich aanmelden kunnen gratis deelnemen. Bekijk of er nog gratis plekken over zijn.
  • Aan het einde van het congres ontvangt elke bezoeker gratis het boek Lesson Study, praktische handleiding voor Teams (auteurs: Iris Uffen, Siebrich de Vries, Sui Lin Goei en Nellie Verhoef).

Lesson Study voor leraren met impact op school: lessons learned 

Als leraar wil je graag zo veel mogelijk impact op je leerlingen. Lesson Study ondersteunt leraren bij hun zoektocht naar meer inzicht in het leren en denken van hun leerlingen. Lesson Study helpt om steeds weer met nieuwe ogen naar leerlingen te kijken en draagt zo bij aan beter onderwijs.

Op deze 9e conferentie van Lesson Study NL delen we met plezier onze ‘lessons learned’ in een rijk en divers aanbod van interessante nationale en internationale keynotes en workshops. Dit is een uitnodiging aan zowel starters als gevorderden op het gebied van Lesson Study op school om met ons mee te denken!

Programma

Tijd Activiteit
9.00 - 9:30 Ontvangst met koffie en thee
9.30 - 09.45 Opening dagvoorzitter
09.45 - 10.45 Keynote Klara Kager, Universität Potsdam, Duitsland:
Uitdagingen en geleerde lessen bij invoering van Lesson Study  
10.45 - 11.00 Pauze
11.00 - 12.00 Workshopronde 1
12.00 - 13.00 Lunchpauze
13.00 - 14.00 Live onderzoeksles (onder voorbehoud)
Leerlingen, leraren en pabo studenten van de Koningin Wilhelminaschool geven een onderzoeksles ontworpen via Lesson Study. Deelnemers worden gevraagd om te observeren en daarna op de onderzoeksles te reflecteren.
14.30 - 15.30 Workshopronde 2
15.30 - 15.45 Pauze
16.00 - 17.00 Panelgesprek 'Lesson Study en onderzoekend vermogen op school (VO, PO, mbo en SO)', o.l.v. Mascha Enthoven (lector De Pedagogische Opdracht bij De Inholland pabo) met inleiding door Winkler Prins Veendam, aspirant-expertschool Lesson Study Ontwikkelkracht.
17.00 - 17.30 Afsluiting met een hapje en een drankje

Praktische informatie

De hogeschool ligt op tien minuten lopen van treinstation Overveen en is prima te bereiken met bus, auto of fiets. Plan reizen met het OV(opent in nieuw tabblad).

Mocht u met de auto willen komen, er zijn beperkt parkeerplaatsen beschikbaar. Voor het reserveren van een parkeerplaats kunt u contact opnemen met Babs Brouwer(opent in nieuw tabblad)Plan met google Maps(opent in nieuw tabblad).

Meer weten? 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Esther Welbergen(opent in nieuw tabblad).

Lesson Study NL is een samenwerkingsverband van de volgende kennisinstellingen in Nederland: Vrije Universiteit Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Hogeschool Windesheim, Universiteit Twente, Universiteit Utrecht, Hogeschool Inholland, NHL Stenden Hogeschool en de Technische Universiteit Eindhoven.

Privacystatement

Keynote en keuze workshops

Bij aanmelding kun je een keuze maken uit 2 van onderstaande workshops.