Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie
Home(opent in nieuw tabblad) / Onderzoek(opent in nieuw tabblad) / Freeforming in Additive Manufacturing

Freeforming in Additive Manufacturing

  •   Kunststoftechnologie
  •   1 juni 2021 - 31 mei 2023

Het doel van dit project is om meer inzicht te krijgen in de Arburg Plastic Freeforming technologie en de benodigde kennis en skills rondom kunststofverwerking en Design for Additive Manufacturing.

  • Lectoraat: Kunststoftechnologie
  • Soort onderzoek: praktijkgericht
  • Mede morgelijk gemaakt door: TechforFuture
  • Partners: Flamco, M&G Group, MOBA, Schoeller Allibert, UMCG

Aanleiding Freeforming in Additive Manufacturing

In dit project maken wij gebruik van de Arburg Plastic Freeforming (AFP) technologie. Deze technologie is op dit moment heel beperkt toegankelijk in de markt en vraagt daarnaast om specifieke kennis van zowel kunststofverwerkings- als AM-processen.
De snelle ontwikkelingen in de softwarepakketten voor Design for Additive Manufacturing (DfAM) bieden mogelijkheden om de technologie beter te ontsluiten.

Een vijftal partners heeft onafhankelijk van elkaar hun interesse in de APF technologie bij het lectoraat Kunststoftechnologie kenbaar gemaakt. Hoewel de partijen verschillen in de beoogde toepassing van de technologie, hebben ze een gezamenlijke kennisbehoefte.

Doelstelling en uitvoering

Het doel van dit project is om meer inzicht te krijgen in de Arburg Plastic Freeforming technologie en de benodigde kennis en skills rondom kunststofverwerking en Design for Additive Manufacturing.

We verzamelen daarvoor van de technologie voor de bediening van de 2 kops machine en het ontwerp- en productieproces en wordt met de partnerbedrijven gewerkt aan onderzoeksvragen rondom materialen en eigenschappen, design rules, productinnovaties en nieuwe toepassingen.

Publicatie

Benieuwd naar de uitkomsten van dit onderzoek?

Download hier de publicatie

TechForFuture

Dit project is een onderzoek van TechForFuture, Centre of Expertise HTSM Oost, een initiatief van Saxion en Windesheim. Lees meer informatie over het onderzoeksproject en het Centre of Expertise op de website(opent in nieuw tabblad) van TechForFuture.

Meer weten? Neem contact op met:

Dr. Ir. Geert Heideman, Associate Lector
E-mail: g.heideman@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)