Studenten buiten het C-gebouw

Rob Lamers

Functie: Hogeschooldocent Bestuursrecht HBO–Rechten.

Werken op een hogeschool is voor mij een hele nieuwe ervaring. Ik kom uit de praktijk, ben vijf jaar advocaat geweest en heb zeven jaar als senior jurist voor een provincie gewerkt. Het was tijd voor een volgende stap.  Als docent op Windesheim word ik gestimuleerd en uitgedaagd om mezelf te ontwikkelen, dat motiveert.

Ik werk in een collegiale setting waarbij deskundigheid en gezelligheid hand in hand gaan. Daarbij is er een goede synergie tussen docenten en studenten, het klikt gewoon! Studenten inzicht geven, vertellen hoe de praktijk in elkaar zit, waar ze terechtkomen, wat er van ze verwacht wordt. Ze moeten zichzelf leren kennen, dat is mijn manier van lesgeven. Onlangs kwamen een paar studenten op een vrijdagmiddag terug, ze wilden meer horen over mijn ervaringen in de advocatuur, geweldig!

Mijn vader vond mij altijd al een type voor het onderwijs en hij kreeg gelijk:  werken in de advocatuur was interessant en leerzaam, maar op Windesheim krijg ik de waardering en mogelijkheden die bij me passen en natuurlijk het contact met studenten, dat is fantastisch!