C in de avond

Gerda Groothuis

‘Je hebt met iedereen contact, van student tot medewerker tot externe klant’

Gerda houdt van de dynamiek in haar werk bij het servicepunt. ‘Doordat ik bij een ondersteunende dienst werk, heb ik contacten met mensen uit de hele organisatie.

Gerda Groothuis

Gerda Groothuis werkt als leidinggevende bij de centrale frontoffice/ receptie op Windesheim. Op het moment van spreken werkt ze alweer dik 24 jaar bij Windesheim. Ze stuurde ooit een open sollicitatie. ‘Ik kende iemand die er werkte en die was er heel enthousiast over.’ Twee maanden later startte ze in de Campuswinkel. Daar werkte ze acht jaar lang met veel plezier, tot ze benaderd werd om teamleider van de receptie en postkamer te worden. Dat groeide uit tot haar huidige functie.

 

De kleine extra’s

‘Ik ben verantwoordelijk voor een team van zestien mensen. Samen draaien we de Hoofdreceptie van Windesheim, het Informatiecentrum, het Facilitair Loket en verzorgen we Externe verhuur. We krijgen iedereen hier aan de balie, hebben veel contact met studenten en zorgen ook voor de kleine extra’s. Van pennen, aspirines en rekenmachines tot pleisters. Vooral als de seizoenen wisselen en de dames nieuwe schoenen hebben, blijken die hard nodig!’

Werkplezier

Zelf werkt ze vanuit een kantoor achter de Servicebalie. Ze heeft veel contact met de Servicepunten van de verschillende opleidingen. Het mooist aan haar baan vindt ze het om van een groep mensen echt een team te maken. ‘Het werkplezier is groot binnen ons team; de meesten gaan pas weg bij hun pensioen. Uitstraling vind ik misschien nog belangrijker dan opleiding. Je moet van aanpakken weten en het leuk vinden om mensen vooruit te helpen.

Dynamiek

Ze houdt van de dynamiek in het werk. ‘Doordat ik bij een dienst werk, kom ik door de hele hogeschool heen. Er gebeurt altijd veel. Er komen nieuwe opleidingen bij, domeinen veranderen en elk jaar is er weer een nieuwe lichting studenten. Zeker in september, als ze de weg nog moeten vinden, komen ze vaak bij ons. Je ziet ze groeien van onzekere student naar dames en heren die trots terugkomen van hun stage of praktijkopdracht.’ En dan zijn er nog de avond- en deeltijdstudenten. ‘Juist die combinatie van verschillende leeftijden vind ik leuk. Dat brengt een Leven Lang Leren met zich mee.’