C in de avond

Waarom een master?

'Wat voegt een master toe aan wat ik nu al doe?' Eén van de vragen die Monique vaak hoort tijdens de open avond.

Monique, coördinator master Expertdocent Beroepsonderwijs

'Wat levert de master mij op?' en 'Wat voegt het toe aan het werk dat ik nu al doe?', Monique, coördinator master Expertdocent Beroepsonderwijs, hoort deze vraag vaak tijdens een open avond. "Ik begrijp het wel", zegt Monique. "Onze studenten zijn al docent, het doel van de master is om expertdocent te worden. De master leidt dus niet op tot een andere functie, maar om hetgeen ze al doen nog beter te doen."

Dus wat voegt de master dan toe? Deze vraag heeft ze voorgelegd aan (eerstejaars)studenten van de master Expertdocent Beroepsonderwijs. "Kernwoorden uit hun antwoorden zijn: verdieping door (wetenschappelijke) kennis die wordt aangereikt, een helicopterview op je werk (meer inzicht en vanuit meerdere perspectieven kunnen kijken), een betere onderbouwing van je ideeën voor verandering, innovatie, het zien van nieuwe mogelijkheden, andere oplossingen én betrokken worden bij veranderingen."

Kenmerkend voor elke masteropleiding

Monique vervolgt: "Daarvoor is nodig dat je conceptueel leert denken en dat je die inzichten ook terug kunt vertalen naar de praktijk. Die wisselwerking tussen theorie en praktijk, daar werken we hard aan. Dat is naar mijn idee ook heel kenmerkend voor elke master die aangeboden wordt."

Meer weten?

Heb jij ook vragen waar je graag antwoord op wilt? Ontdek tijdens onze eerstvolgende open avond welke studie bij jou past. 

Ga naar de open avond pagina