Vrouw die voor een digitaal scherm staat

Studie- en carrièrescan

Wat is jouw waarde op de arbeidsmarkt? Sluiten jouw competenties en waarden aan bij je huidige arbeidsmarktpositie?

Mogelijk vraagt de automatisering en/of robotisering van verschillende beroepen om een switch van functie. Welke scholing maakt je kansrijk op de arbeidsmarkt? Ontdek het met de studie- en carrièrescan.

Wat is jouw arbeidsmarktwaarde? 

De huidige arbeidsmarkt vraagt om flexibele medewerkers. Beroepen en functies die we al jaren kennen verdwijnen, en net zo snel ontstaan er weer nieuwe. Wat is jouw arbeidsmarktwaarde? Bestaat jouw functie over een aantal jaren nog, of is het tijd om je door te ontwikkelen? Gezond en met plezier blijven werken tot je pensioen, vraagt om regelmatige ontwikkeling van kennis en vaardigheden. Door het maken van de studie- en carrièrescan achterhaal je jouw marktwaarde en ontdek je in twee online gesprekken met een coach welke eerste acties jij kunt ondernemen om mee te bewegen met de arbeidsmarkt.

Hoe ziet de studie- en carrièrescan eruit?

Bij de studie- en carrièrescan wordt de focus gelegd op het inventariseren van informatie over jouw werksituatie. Dat doen we op basis van een online startgesprek en drie verschillende online testen. De studie- en carrièrescan maakt eerst een inventarisatie van jouw scholingsverleden, arbeidsverleden, competenties en waarden. Deze inventarisatie wordt gebaseerd op de uitkomsten van een startgesprek en drie verschillende online testen. De scan geeft je vervolgens inzicht in jouw positie op de arbeidsmarkt en geeft aan of jouw scholingsverleden up-to-date is. Er wordt gebruikgemaakt van actuele data over de arbeidsmarkt. Tot slot bespreek je in een persoonlijk gesprek de uitkomsten met een studiekeuze- en loopbaancoach.

De scan is geschikt voor jou als je houdt van een feitelijke benadering van loopbaanbegeleiding en als je het belangrijk vindt om je keuzes af te stemmen op de vraag van de arbeidsmarkt.

Werkwijze

De Studie en Carrièrescan bestaat uit drie stappen:

1. Online startgesprek met een coach
2. Het invullen van digitale vragenlijsten
3. Onafhankelijk online advies van een coach

Tijdens het startgesprek achterhalen we samen met jou je beleving in je huidige functie en organisatie. Ook gaan we in op verwachtingen ten opzichte van je loopbaan en scholing en krijg je een instructie voor het invullen van de online scan.

Vervolgens vul je thuis de scan in. Deze bestaat uit een drietal digitale vragenlijsten die je inzicht geven in carrièrewaarden: wat motiveert jou in je loopbaan? Competentiezelfbeoordeling: welke kerncompetentie wil je inzetten of verder ontwikkelen? Én een analyse van de arbeidsmarktkansen: op basis van je huidige functie en scholingsverleden wordt er een objectieve berekening gemaakt van de regionale en landelijke arbeidskansen.

De derde stap in dit traject bevat een adviesgesprek. In een persoonlijk gesprek bespreek je de uitkomsten van de online rapportage met de studiekeuze- en loopbaancoach. In dit gesprek kijken we samen naar welke eerste acties, qua scholing en loopbaan, je kunt ondernemen om een sterke positie op de arbeidsmarkt te houden of dan wel te krijgen.

Waar vinden de gesprekken en de scan plaats?

De online gesprekken vinden bij voorkeur plaats via beeldbellen (Skype of Microsoft Teams). Als je liever wilt bellen, kan dit ook. De online scan kun je thuis invullen.  

Kosten

Product/dienst Kosten
Startgesprek  Gratis 
Online vragenlijsten + adviesgesprek  € 180,-
Vervolggesprek (optioneel) € 75,- per gesprek
Beroepskeuzetest + nabespreking (optioneel) € 100,-
Capaciteitentest + nabespreking (optioneel) € 175,-

Betaling

De betaling van de studie- en carrièrescan vindt plaats middels een factuur. Deze wordt verzonden aan het einde van het traject. In deze factuur wordt ook de optionele dienstverlening meegenomen.

Aanmelden

Wil jij je aanmelden voor een Studie en Carrièrescan? Dat kan door een email te sturen of door te bellen naar het Studiesuccescentrum van Windesheim.

E-mailstudiesuccescentrum@windesheim.nl
Telefoonnummer: 088 469 9100

Openingstijden:
Maandag van 10.00 - 17.00 uur
Dinsdag, woensdag en donderdag van 9.00 - 17.00 uur
Vrijdag van 9.00 - 15.00 uur

Onze studiekeuze- en loopbaancoaches

Anton de Vries

Nienke Koning

Erik Geerds