Vrouw die voor een digitaal scherm staat

Persoonlijk adviesgesprek

Jij wilt je graag verder ontwikkelen zodat je bijblijft in de veranderende arbeidsmarkt, zodat je de juiste kennis en vaardigheden hebt om je droombaan te bemachtigen of omdat je interessant wilt blijven voor je huidige werkgever. 

Het volgen van een studie levert je Dame in stoel met map op schootveel op, maar het vraagt ook toewijding. Begrijpelijk dus dat je zo’n beslissing niet over een nacht ijs neemt. Heb je een studie gevonden die bij je past, maar ben je benieuwd of je hiermee inderdaad de juiste keuze maakt? Vraag dan een gratis en geheel vrijblijvend gesprek aan met een studieadviseur.

Tijdens het gesprek kun je onder andere vragen stellen over de studiebelasting, financieringsmogelijkheden, of de studie goed te combineren is met je werk en privéleven en of je werkplek geschikt is om de leeractiviteiten te kunnen uitvoeren.

Vraag vanaf september een gratis vrijblijvend persoonlijk adviesgesprek aan

Momenteel is het niet mogelijk om een adviesgesprek aan te vragen. Vanaf september is dat weer mogelijk. Heb je tussentijds vragen? Neem dan contact op met het Windesheim Informatiecentrum

Hoe ziet een persoonlijk adviesgesprek eruit?

In een gratis, persoonlijk en geheel vrijblijvend adviesgesprek kun je al je vragen stellen over de studie naar keuze. De studieadviseur helpt je toetsen of je de juiste keuze maakt en kan je eventueel andere studies aandragen die je wellicht over het hoofd hebt gezien. Ook als je twijfelt tussen twee studies of studievormen kan dit gesprek je voorthelpen. Het gesprek duurt maximaal een uur en kan zowel face-to-face als telefonisch plaatsvinden. Tijdens het adviesgesprek kun je onder andere de volgende vragen stellen:

  • Past de studie die ik gekozen heb bij mijn vooropleiding en werkervaring?
  • Is de studie goed te combineren met mijn werk en privéleven?
  • Wat is de studiebelasting?
  • Is mijn huidige werkplek geschikt om de leeractiviteiten uit te kunnen voeren?
  • Zijn er andere studies die wellicht interessant voor mij kunnen zijn?
  • Is het mogelijk om de studie in mijn eigen tempo te volgen?

Een persoonlijk adviesgesprek is geschikt als je al weet dat je een studie wilt volgen. Het adviesgesprek richt zich alleen op studies die Windesheim aanbiedt. Mocht je nog twijfelen over je volgende carrièrestap en heb je hulp nodig bij loopbaanvraagstukken? Neem dan eens een kijkje bij loopbaancoaching of bij de Studie en Carrièrescan of kom naar een van onze open avonden.

Werkwijze

Je vraagt via het aanmeldformulier een persoonlijk adviesgesprek aan. Vervolgens zoeken wij de juiste studieadviseur die jou kan helpen om het antwoord te vinden op je vragen. De adviseur neemt binnen enkele dagen contact met je op om de datum en het tijdstip van het gesprek te bepalen. Een adviesgesprek duurt maximaal een uur.

Locatie van gesprekken

De gesprekken vinden plaats op een locatie die je samen met de studieadviseur afstemt. Dit kan de Campus van Windesheim zijn, maar het gesprek kan ook telefonisch plaatsvinden.

Kosten

Aan het persoonlijk adviesgesprek zijn geen kosten verbonden.