Deeltijd studies, duale opleidingen en post-hbo opleidingen. Coaching en Supervisie. Hogeschool Windesheim.

Bachelor

Studievormen

We vertellen je graag wat het inhoudt om een bacheloropleiding te volgen.

Je wilt jezelf ontwikkelen en op de hoogte zijn van de nieuwste trends. Met een bacheloropleiding is dit mogelijk. Een bacheloropleiding is een opleiding op hbo-niveau die vier jaar duurt. Met een diploma op minimaal mbo-4-niveau, een havo- of vwo-diploma ben je toelaatbaar. De kennis die je opdoet tijdens je studie, kun je direct toepassen in de praktijk. Daarnaast kun je rekenen op persoonlijke begeleiding van onze docenten. Nadat je een bacheloropleiding hebt gevolgd en afgestudeerd bent, kun je ervoor kiezen om door te leren en te gaan voor een masteropleiding. 

Studievormen voor bacheloropleidingen

Deeltijd studeren

Als je kiest voor een deeltijdopleiding naast je baan heb je vaak één of twee avonden les in de week. Een deeltijdstudie duurt doorgaans vier jaar.

Duaal studeren

Wil je graag werken en leren combineren? Kies dan voor een duale opleiding. Je gaat dan meteen in de praktijk aan de slag. En dat is tegelijk een onderdeel van je studie. Het verschil met een deeltijdopleiding is dat je bij een duale opleiding drie dagen in de week naar school gaat (dat is bij een deeltijdstudie één of twee avonden) en de overige twee dagen ben je aan het werk. 

Afstandsleren

Of leer je liever op afstand? Voor steeds meer mensen die een studie willen volgen naast hun werk, is dit een uitkomst. Je leert vanuit huis, in een online omgeving. Hiermee bespaar je reistijd. Je hebt via de digitale leeromgeving intensief contact met je docenten en medestudenten. Want studeren doe je namelijk niet alleen.

Het volgen van een studie en begeleiding gebeurt groepsgewijs. Je studeert in een vast studietempo. Zo is het mogelijk om binnen vier jaar af te studeren.

Meer over afstandsleren

Major, de basis

Een bachelor bestaat uit verschillende onderdelen, een major en een minor. Met de major bedoelen we de basis van de opleiding. De major beslaat het grootste gedeelte van de opleiding, namelijk 75%. Sommige opleidingen werken samen in de major, dan volg je lessen met studenten van andere opleidingen.  

Minor, geef kleur aan je opleiding

De rest van de bacheloropleiding bestaat uit zogenaamde minors. Dit zijn vakken die je zelf kiest, op basis van je eigen wensen en interesses. Zo krijg je de kans om kleur te geven aan je opleiding. Naast de minors van je eigen opleiding, kun je ook een kijkje nemen in een ander gebied. Of op een andere hogeschool. Wil je een overzicht bekijken van alle minors?

Ga dan naar de website www.kiesopmaat.nl  

Modulair

Steeds meer bacheloropleidingen worden ook modulair aangeboden. Dit houdt in dat je geen volledige vierjarige bachelor hoeft af te leggen, maar je kiest ervoor om je alleen in dat deel te specialiseren waar jij de meeste winst voor jezelf kunt behalen. Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat. Overigens is het mogelijk om losse modulen te stapelen tot een volwaardig bachelordiploma. Meer weten of modulair onderwijs?

Ga dan naar flexibel modulair onderwijs

Bachelor degree

Heb je na vier jaar de bacheloropleiding met succes afgerond? Dan ontvang je een bachelor degree. De term ‘bachelor’ geldt ook in het buitenland. Dit maakt het gemakkelijk om in het buitenland te studeren of te werken.