Deeltijd studies, duale opleidingen en post-hbo opleidingen. Coaching en Supervisie. Hogeschool Windesheim.

Bachelor

Studievormen

We vertellen je graag wat het inhoudt om een bacheloropleiding te volgen.

Je wilt jezelf ontwikkelen en op de hoogte zijn van de nieuwste trends. Met een studie van Windesheim investeer je in jezelf. Maar niet alleen in jezelf, ook in je omgeving. Doordat je de kennis die je bij ons opdoet, direct kunt toepassen in de praktijk. Je deelt wat je weet met je omgeving. En zo ontwikkel je niet alleen jezelf, maar ook je omgeving.  Windsheim biedt je een podium voor kennisontwikkeling en tijdens je studie kun je rekenen op persoonlijke begeleiding vanuit Windesheim. Windesheim staat voor kwalitatief hoogwaardig onderwijs.

In het onderwijs zijn er verschillende studievormen waar je uit kunt kiezen. Wil jij graag een bacheloropleiding volgen naast je werk? Dat kan. Je hebt de volgende opties:

Studievormen voor bacheloropleidingen

Deeltijd studeren

Als je kiest voor een deeltijdopleiding naast je baan heb je vaak één of twee avonden les in de week. Een deeltijdstudie duurt doorgaans vier jaar.

Ga naar alle deeltijdopleidingen

Duaal studeren

Wil je graag werken en leren combineren? Kies dan voor een duale opleiding. Je gaat dan meteen in de praktijk aan de slag. En dat is tegelijk een onderdeel van je studie. Het verschil met een deeltijdopleiding is dat je bij een duale opleiding drie dagen in de week naar school gaat (dat is bij een deeltijdstudie één of twee avonden) en de overige twee dagen ben je aan het werk. 

Ga naar alle duale opleidingen

Afstandsleren

Of leer je liever op afstand? Voor steeds meer mensen die een studie willen volgen naast hun werk, is dit een uitkomst. Je leert vanuit huis, in een online omgeving. Hiermee bespaar je reistijd. Je hebt via de digitale leeromgeving intensief contact met je docenten en medestudenten. Want studeren doe je namelijk niet alleen.

Het volgen van een studie en begeleiding gebeurt groepsgewijs. Je studeert in een vast studietempo. Zo is het mogelijk om binnen vier jaar af te studeren.

Ga naar alle opleidingen via afstandsleren

Major, de basis

Een bachelor bestaat uit verschillende onderdelen, een major en een minor. Met de major bedoelen we de basis van de opleiding. De major beslaat het grootste gedeelte van de opleiding, namelijk 75%. Sommige opleidingen werken samen in de major, dan volg je lessen met studenten van andere opleidingen.  

Minor, geef kleur aan je opleiding

De rest van de bacheloropleiding bestaat uit zogenaamde minors. Dit zijn vakken die je zelf kiest, op basis van je eigen wensen en interesses. Zo krijg je de kans om kleur te geven aan je opleiding. Naast de minors van je eigen opleiding, kun je ook een kijkje nemen in een ander gebied. Of op een andere hogeschool. Wil je een overzicht bekijken van alle minors?

Ga dan naar de website www.kiesopmaat.nl  

Bachelordegree

Heb je na vier jaar de bacheloropleiding met succes afgerond? Dan ontvang je een bachelor degree. De term ‘bachelor’ geldt ook in het buitenland. Dit maakt het gemakkelijk om in het buitenland te studeren of te werken.conversiepixel: