Deeltijd studies, duale opleidingen en post-hbo opleidingen. Bewegen en Sport. Hogeschool Windesheim.

Associate degree

Is een tweejarige hbo-opleiding iets voor jou?

Associate degree in twee jaar

Wil je graag een hbo-studie doen maar duurt vier jaar te lang? Kies dan voor een Associate degree. Dit is een relatief nieuwe studievorm met een studielast van 120 studiepunten. Dat is de helft van een bachelor, oftewel een volledige vierjarige hbo-studie. Met een Associate degree volg je een tweejarig hbo-programma waar je, als je slaagt, een officieel erkende graad voor ontvangt: de Associate degree. Deze titel mag je achter je naam voeren.

Ga naar alle AD-opleidingen

Een Associate degree kun je in zowel voltijd als deeltijd volgen. Windesheim biedt op dit moment alleen Associate degrees aan in deeltijd.

Bezoek onze open avond voor meer informatie

Verder studeren

Wil je na het afronden van de Associate degree toch een volledige hbo-bachelor volgen? Dan kan dat! Je stroomt dan in het derde jaar in van de opleiding waar je een AD-diploma van ontvangen hebt.

Ook kun je met een Associate degree in het buitenland makkelijk verder studeren. Je ontvangt bij je diploma namelijk een diplomasupplement met een DS-label. Met dit Engelstalige document kun je de waarde van je diploma eenvoudiger aantonen in het buitenland bij de toelating tot een vervolgstudie. Dit geldt ook voor het vinden van een baan in het buitenland.  

Lees ook meer over:conversiepixel: