Student buiten met boek op schoot

Lerarenopleiding Godsdienst en Levensbeschouwing

Deeltijd

Nieuwsgierig naar wat jongeren beweegt? Wil je ze aan het denken zetten over zingevingsvragen? Dan past de Lerarenopleiding Godsdienst en Levensbeschouwing bij jou.

In het kort

In de opleiding leer je wat geloof is en hoe je dat definieert. We gaan in op rituelen in de samenleving en de veelkleurigheid van religieuze verschijnselen en groepen. Na de opleiding weet je alles over de relatie tussen mens en cultuur, levensbeschouwing en maatschappij.

Leer meer over de opleiding

Goede beroepsvooruitzichten

Na deze opleiding heb je een tweedegraads bevoegdheid in het vak godsdienst en levensbeschouwing. De beroepsvooruitzichten zijn goed. Door de vergrijzing groeit het aantal vacatures voor leraren godsdienst. Godsdienst is inmiddels een eindexamenvak binnen havo en vwo, daardoor neemt ook de vraag naar bevoegde godsdienstdocenten toe.

Lees meer over het toekomstperspectief

Snel op de Campus

Je kunt Windesheim goed bereiken met het openbaar vervoer en de auto. De Campus ligt vlakbij de A28. Het station in Zwolle ligt op 15 minuten loopafstand van de Campus.

Locatie

Praktijkgericht

De inhoud van de opleidingen is gebaseerd op voortdurend onderzoek naar de beroepspraktijk van hbo-theologen. Die inhoud is ook gespreksonderwerp in overleggen met de verschillende werkvelden, zoals kerken, diaconale organisaties en zorginstellingen.

Lees meer over de praktijk