Student buiten met boek op schoot

Lerarenopleiding Godsdienst en Levensbeschouwing

Deeltijd

Wil jij scholieren stimuleren om zich nieuwe religieuze en spirituele inzichten eigen te maken? Word leraar Godsdienst en Levensbeschouwing!

In het kort

Tijdens de opleiding verwerf je een brede theologische basiskennis, verwerf je kennis van geloof en spiritualiteit in de samenleving en ontwikkel je de pedagogische en didactische competenties, zodat je middelbare scholieren kunt inspireren bij hun zoektocht naar levensbeschouwing en identiteit.

Leer meer over de opleiding

Goede beroepsvooruitzichten

Na deze opleiding heb je een tweedegraads bevoegdheid in het vak godsdienst en levensbeschouwing. De beroepsvooruitzichten zijn goed. Door de vergrijzing groeit het aantal vacatures voor leraren godsdienst. Godsdienst is inmiddels een eindexamenvak binnen havo en vwo, daardoor neemt ook de vraag naar bevoegde godsdienstdocenten toe.

Lees meer over het toekomstperspectief

Snel op de Campus

Je kunt Windesheim goed bereiken met het openbaar vervoer en de auto. De Campus ligt vlakbij de A28. Het station in Zwolle ligt op 15 minuten loopafstand van de Campus.

Locatie

Praktijkgericht

De inhoud van de opleidingen is gebaseerd op voortdurend onderzoek naar de beroepspraktijk van hbo-theologen. Die inhoud is ook gespreksonderwerp in overleggen met de verschillende werkvelden, zoals kerken, diaconale organisaties en zorginstellingen.

Lees meer over de praktijk