Volwassenen buiten in gesprek en boom

Godsdienst-Pastoraal Werk

Deeltijd

Wil je je verdiepen in bronnen van religie en levensbeschouwing? Houd je je graag bezig met zingevingsvraagstukken op het gebied van geloof, cultuur en samenleving?

In het kort

Als hbo-theoloog geef je geestelijke steun aan de mensen die je ontmoet. Vaak is dat via de kerk of een zorginstelling. Tijdens de deeltijdopleiding Godsdienst-Pastoraal Werk leer je jouw theoretische kennis om te zetten in praktische hulpverlening.

Lees meer over de opleiding

Praktijkgericht

De inhoud van de opleidingen is gebaseerd op voortdurend onderzoek naar de beroepspraktijk van hbo-theologen. Die inhoud is ook gespreksonderwerp in overleggen met de verschillende werkvelden, zoals kerken, diaconale organisaties en zorginstellingen.

Lees meer over de praktijk

Snel op de Campus

Je kunt Windesheim goed bereiken met het openbaar vervoer en de auto. De Campus ligt vlakbij de A28. Het station in Zwolle ligt op 15 minuten loopafstand van de Campus.

Locatie

Lesdagen en studielast

Je volgt colleges op maandag van 13.30 tot 20.30 uur. Naast je werk ben je gemiddeld 30 uur per week bezig met de opleiding. Dit is inclusief colleges, zelfstudie en leerwerktaken.

Benieuwd? Loop een dagje mee!