Twee professionals die met elkaar praten

Levensbeschouwelijk ondernemerschap

Module van de bacheloropleiding Godsdienst-Pastoraal Werk en de Lerarenopleiding Godsdienst en Levensbeschouwing

Starten als reli-ondernemer? Leren om een levensbeschouwelijke onderneming op te zetten? Start dan met de cursus Levensbeschouwelijk ondernemerschap.

De module Levensbeschouwelijk ondernemerschap in het kort

Het werkveld vraagt steeds meer om ondernemende levensbeschouwelijke werkers, zowel zelfstandig als binnen een organisatie. In deze stevige cursus leer je hoe je systematisch en methodisch een eigen onderneming opzet dan wel om een bedrijfsplan te maken voor een organisatie. Je werkt hieraan in het Wincubatorcentrum van Windesheim. In het bedrijfsplan komt alle kennis van de module samen. Thema’s als filosofie, theologie en ethiek van het ondernemen komen aan bod, maar ook onderwerpen als financiën, marketing, strategie en het ontwerpen van de eigen onderneming. Gedurende de module krijg je in kleine groepen volop coaching en intervisie. Je krijgt les van docenten met ruime praktijkervaring (zowel theologen als ondernemers). Na afloop van de module kun je een bedrijfsplan opstellen, kansen zien én deze benutten, beschik je over een ondernemende houding en kun je levensbeschouwing verbinden met ondernemerschap.

Studieprogramma

De module behandelt acht thema’s:
- De eigen onderneming
- Financieel management en recht
- Marktonderzoek en bedrijfsmodellen
- Marketing strategie en beleid
- Filosofie, theologie en ethiek van het ondernemen
- Fondswerving en charitymarketing
- Sales en netwerking
- Entrepeneur Development Program

Voor wie

Deze module is interessant voor jou als je werkt in inloophuizen en buurtcentra, of in zorginstellingen als geestelijk verzorger, je een ondernemende docent Godsdienst en Levensbeschouwing wilt zijn, je een zelfstandige onderneming hebt/wilt starten of als je binnen-kerkelijk ondernemend te werk gaat.

Kwaliteitswaarborg

Bij snelle veranderingen en trage levensbeschouwelijke organisaties zijn mensen nodig die kansen ontdekken en deze kunnen benutten op een bedrijfsmatige manier. Deze vraag wordt breed gedeeld in het werkveld en erkend door alle hbo-theologie opleidingen. Deze module is dan ook een samenwerking van Hogeschool VIAA, CHE, Fontys Hogeschool Theologie en Levensbeschouwing en Windesheim. De module is een minor in de bacheloropleiding Godsdienst-Pastoraal Werk en de Lerarenopleiding Godsdienst en Levensbeschouwing en dus geaccrediteerd door de NVAO en gecontroleerd door de examencommissie.

Praktische informatie

Startdatum Ieder jaar september
Studievorm Module binnen de bacheloropleiding Godsdienst-Pastoraal Werk en de Lerarenopleiding Godsdienst en Levensbeschouwing.
Studieduur Acht weken
Lesdag(en) en tijden Woensdag van 13.30 tot 20.30 uur
Studiebelasting Vijftien EC 
Toelating Je beschikt over een hbo- of wo-getuigschrift in de theologie, filosofie of religiewetenschappen.
Kosten

De kosten voor de module bedragen €1425,- (exclusief BTW). Op de pagina financieringsmogelijkheden vind je informatie over tegemoetkomingen en andere financieringsmogelijkheden, zoals het Levenlanglerenkrediet en praktijkleren. 

Certificering Je ontvangt een certificaat van Windesheim.
Locatie  Windesheim, Zwolle (andere leslocaties worden nog nader bepaald).
Groepsgrootte Minimaal 16 en maximaal 24 deelnemers.
Inschrijven Je kunt je inschrijven voor de gehele bacheloropleiding Godsdienst-Pastoraal Werk of de gehele Lerarenopleiding Godsdienst en Levensbeschouwing op de inschrijfpagina van beide opleidingen.  
Voorwaarden Bij inschrijving voor een cursus of module van Windesheim zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Daarnaast gelden er bij inschrijving voor een module aanvullende voorwaarden