Twee professionals die met elkaar praten

Lerarenopleiding Godsdienst en Levensbeschouwing

Modulaire bachelor in deeltijd

Nieuwsgierig naar wat jongeren beweegt? Wil je ze aan het denken zetten over zingevingsvragen? Dan past de Lerarenopleiding Godsdienst en Levensbeschouwing bij jou.

Geloof, cultuur en samenleving

Je leert hoe je in het onderwijs een relatie kunt leggen tussen mens en cultuur, samenleving, geloof en zingeving. We gaan in op rituelen in de samenleving en de veelkleurigheid van levensbeschouwelijke en religieuze groepen en verschijnselen. Ook ethiek, filosofie en godsdienstpedagogiek komen aan bod. Uiteraard leer je lesgeven en je eigen visie op onderwijs ontwikkelen.

Leer meer over de opleiding

Tweedegraads lesbevoegdheid

Na de Lerarenopleiding Godsdienst en Levensbeschouwing heb je de tweedegraads onderwijsbevoegdheid en mag je lesgeven in het vmbo, de onderbouw van havo en vwo, het mbo en de volwasseneneducatie. Je kunt ook verder studeren.
Godsdienst is inmiddels een eindexamenvak binnen havo en vwo, daardoor neemt de vraag naar bevoegde godsdienstdocenten toe.

Lees meer over het toekomstperspectief

Snel op de Campus

Je kunt Windesheim goed bereiken met het openbaar vervoer en de auto. De Campus ligt vlakbij de A28. Het station in Zwolle ligt op 15 minuten loopafstand van de Campus.

Locatie

Praktijkgericht

De inhoud van de opleidingen is gebaseerd op voortdurend onderzoek naar de beroepspraktijk van hbo-theologen. Die inhoud is ook gespreksonderwerp in overleggen met de verschillende werkvelden.

Lees meer over de praktijk