Mensen die buiten op het gras zitten

Kosten

Je betaalt elk studiejaar collegegeld. Hiervoor moet je aan bepaalde criteria voldoen anders betaal je het instellingscollegegeld.

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap stelt jaarlijks de hoogte van het wettelijk collegegeld vast. Voor het schooljaar 2020-2021 is het collegegeld € 2.143,-. Start je vanaf september 2020 voor de eerste keer met een hbo bachelor of Associate degree? Dan hoef je maar de helft van het collegegeld te betalen.

Meer over het collegegeld

Collegegeld tweede opleiding

Heb je eerder (na 31 juli 1991) een bachelor- of master­opleiding afgerond? En start je met een tweede bachelor- of masteropleiding bij Windesheim? Dan val je onder het tarief van het instellingscollegegeld. Voor Godsdienst-Pastoraal Werk gelden er uitzonderingen. Kijk hiervoor bij de pagina collegegeld.

Overige studiekosten

Naast het collegegeld zijn er variabele kosten aan jouw studie verbonden, bijvoorbeeld voor studiemateriaal en studieboeken. Houd rekening met ongeveer € 300,- per jaar aan bijkomende kosten. 

Verklaring Omtrent het Gedrag

Stageadressen kunnen vragen naar een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), deze verklaring kost ongeveer € 30,-. De geldigheidsduur van de VOG is beperkt, het is mogelijk dat je de verklaring meerdere keren tijdens je studie moet aanvragen. Op de website van Justis vind je meer informatie over de VOG.