Hbo deeltijdopleidingen, cursussen en modules Windesheim Techniek en ICT

Verandermanagement

Module binnen de flexibele deeltijdopleiding Technische Bedrijfskunde

Wil jij weten hoe je veranderingen in je eigen organisatie stimuleert en faciliteert? Dan is de module Verandermanagement iets voor jou. 

De module Verandermanagement in het kort

Maatschappelijke en technologische veranderingen hebben een steeds grotere invloed op organisaties. In deze module, die samen met tien bedrijven uit de technische sector is ontwikkeld, leer je veranderingen te stimuleren en te faciliteren in je eigen organisatie. Ook doe je kennis een vaardigheden op over hoe je de organisatie in beweging krijgt en welke rol je daar als veranderaar in speelt. Uiteindelijk lever je een advies- en implementatierapport op waarmee je het verandertraject in je eigen organisatie kunt doorlopen. 

Studieprogramma

Er staat een veranderopdracht uit je eigen werkpraktijk centraal en je levert een advies- en implementatierapport op. Ter ondersteuning van het hoofdthema Verandermanagement, krijg je les van professionals uit het werkveld over drie thema's: De fabriek van de toekomst, Interactie met de omgeving en De mens in verandering. Ter ondersteuning van de opdracht krijg je les van deskundigen met ervaring in verandermanagement.

Voor wie

De module is bedoeld voor professionals die voor de opgave staan om de complexe veranderingen door te voeren in een technische organisatie en behoefte hebben aan begeleiding en een theoretisch kader. 

Praktische informatie 

Start September 2019
Studievorm Module
Studieduur Vijf maanden
Lesdagen en lestijden Donderdag van 12.45 tot 20.30 uur.
Studiebelasting De module bestaat uit acht contacturen per week en circa 8-12 uur studiebelasting oer week voor het maken van de praktijkopdrachten en de uitvoering in je eigen organisatie. 
Toelating Je beschikt minimaal over een mbo-4 of havo-diploma en een relevante werkplek voor het uitvoeren van de praktijkopdracht.
Kosten De kosten voor de module bedragen €2850,- (exclusief BTW). Op de pagina financieringsmogelijkheden vind je meer informatie over deze tegemoetkoming en andere financieringsmogelijkheden, zoals het Levenlanglerenkrediet en praktijkleren. 
Inschrijven Wil je je inschrijven voor de module Verandermanagement? Maak gebruik van de blauwe button onder aan deze pagina en schrijf je direct online in. Deze module is onderdeel van de flexibele bacheloropleiding Technische Bedrijfskunde. Je kunt een losse module volgen of modules stapelen tot een masterdiploma. Je bepaalt zo zelf de richting, duur en eindbestemming van je studie.
Deelnemers Minimaal 20 deelnemers
Certificering Na afloop ontvang je een certificaat vanuit Hogeschool Windesheim wanneer je een voldoende beoordeling hebt behaald op het afronden van de moduleopdrachten. Het certificaat dat je ontvangt bij het behalen van de module kan meetellen in het volledige bachelordiploma.
Locatie Windesheim, Zwolle
Contact Wil je meer informatie over deze studie? Neem dan contact op met Arend Jan Pleizier via het contactformulier.
Voorwaarden
Bij inschrijving voor een cursus of module van Windesheim zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Daarnaast gelden er bij inschrijving voor een module aanvullende voorwaarden