technische bedrijfskunde

Toelating

Heb je een havo-, vwo- of mbo- niveau 4 diploma? Dan mag je de opleiding volgen. Daarnaast moet je een relevante werkplek hebben waar je de opdrachten vanuit de opleiding kunt realiseren.

Mbo

Je bent toelaatbaar met een mbo-diploma niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding. Het is noodzakelijk dat je een volledig mbo-diploma hebt. Afzonderlijke certificaten zijn niet voldoende. 

Havo/vwo

Ook ben je toelaatbaar met een havo- of vwo-diploma. Je hebt ofwel het profiel Natuur en Techniek, of Natuur en Gezondheid of Economie en Maatschappij. Bij het profiel Cultuur en Maatschappij is er een aanvullende eis van Wiskunde A of B.


Relevante werkplek

Behalve de wettelijke toelatingseisen moet je een voor de opleiding relevante werkomgeving hebben. De opleiding checkt of jouw werkomgeving voldoet als leerplek. Daarnaast is het noodzakelijk om op je eigen werkplek een collega op hbo-niveau te vinden die jouw coach of begeleider is gedurende je opleiding. Het is mogelijk dat deze collega een training als werkplekbegeleider volgt om jou voldoende te kunnen faciliteren in het succesvol doorlopen van jouw studie

Intake

We vinden het van belang dat de studie die je kiest bij jou en je persoonlijke situatie past. Starten met een opleiding betekent bijvoorbeeld vaak dat je werk, privéleven en een studie intensief gaat combineren. Het is goed vooraf stil te staan bij de impact. Het intakegesprek steunt je bij het nemen van een bewust besluit over je start met de opleiding. We nemen onder meer de tijd om met je te spreken over jou als persoon, je verwachtingen en behoeften, en je match met de opleiding.  

Hoe de intake werkt  

Wanneer je je via Studielink aanmeldt, ontvang je van ons een mail over het intaketraject. Vervolgens nemen wij contact met je op voor een intakegesprek over onder meer je motivatie, studievaardigheden en werkervaring. Ook de mogelijkheid voor (aan te vragen) vrijstellingen komen aan bod. De intake geeft je een indicatie van je mogelijkheden en eventuele knel- of aandachtspunten om de opleiding succesvol te doorlopen. Het gesprek vormt de basis voor de overeenkomst die je samen aangaat over de invulling van de opleiding. Let op: een positieve intake leidt niet tot vrijstelling van wettelijke toelatingseisen en is geen vervanger voor eventuele toelatingsonderzoeken of –toetsen, zoals de 21+-toets. 
Kijk op de pagina inschrijven voor algemene informatie over toelating en inschrijving.

Goed beslagen ten ijs 

Tijdens de opleiding doen we een flink beroep op je kennis van wiskunde, Nederlands en Engels. Windesheim biedt verschillende programma’s aan om je voorafgaand aan de opleiding hierop voor te bereiden. Je kunt de volgende programma’s volgen:

  • Online modules Engels, Nederlands, wiskunde 
  • Summer course wiskunde: Naast de online module wiskunde organiseren we in de eerste week van juli een cursus wiskunde op Windesheim. Heb je moeite met wiskunde en vond je de online module wiskunde erg pittig, dan adviseren wij je om deel te nemen aan deze cursus. Voor deelname betaal je €50,- cursusgeld. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Peter Eerland via studiekeuzetechniek@windesheim.nl of via het Windesheim Informatiecentrum, info@windesheim.nl, tel. 0900 - 8899.

Geen diploma en 21 jaar of ouder?

Ben je bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder en heb je geen mbo-, havo- of vwo-diploma? Dan kun je het 21+-toelatingsonderzoek doen. Haal je de toets, dan ben je toelaatbaar tot je uitgekozen hbo-studie. Naast de algemene toets is er ook een aanvullende toets speciaal voor deze opleiding.

Lees meer over het 21+ toelatingsonderzoek en de aanvullende toets

Buitenlands diploma

Heb je een buitenlands diploma dat gelijkwaardig is aan een havo-, vwo- of mbo-diploma? Kun je daarnaast aantonen dat je de Nederlandse taal goed beheerst met een diploma NT-II? Ook dan ben je van harte welkom op de opleiding.

Lees meer over toelating met een buitenlands diploma