Hbo deeltijdopleidingen, cursussen en modules Windesheim Techniek en ICT

Na de opleiding

Werken als projectleider of werkvoorbereider. Een greep uit de kansen die je hebt. Of verder studeren? Lees wat allemaal mogelijk is.

Op de arbeidsmarkt is er behoefte aan goed opgeleide technische vakmensen die zich onderscheiden. Diverse werkgeversorganisaties geven aan dat er veel functies zijn voor mensen met bredere technische kennis. Een volledig hbo-diploma is echter niet altijd nodig. De Associate degree vult deze leemte op.

Toekomstige beroepen

Professionals met kennis van bedrijfsprocessen die ook in staat zijn deze processen aan te sturen kunnen bij veel bedrijven aan de slag. Een technisch bedrijfskundige onderscheidt zich door zijn technische kennis, flexibiliteit en constructieve samenwerking. Een paar voorbeelden van functies die je kunt uitoefenen:

  • projectleider
  • teamleider
  • werkvoorbereider
  • assistent manager

Daarnaast zijn er banen in de kwaliteitsbeheersing en de automatisering. Ook als je zelf een bedrijf wilt beginnen, biedt de Associate degree daarvoor een goede basis. 

Verder studeren

Veel studenten van de Associate degree studeren door. Je kunt bijvoorbeeld doorstromen naar de bacheloropleiding Technische Bedrijfskunde. Afhankelijk van jouw kennis, ervaring en wensenpakket zal het afronden van deze bachelorleiding nog één tot twee jaar duren. Als je aan de Associate degree begint met de bedoeling daarna door te stromen naar de bachelor, informeer dan vooraf naar de mogelijkheden.