Windesheim Techniek en ICT. Hbo deeltijdopleidingen, cursussen en modules.

Ontwerpen van (bedrijfs)processen

Module binnen de flexibele deeltijdopleiding Technische Bedrijfskunde

Sta je voor de opgave om in je eigen beroepspraktijk de bedrijfsprocessen (opnieuw) in te richten? Dan is deze module iets voor jou.

De module Ontwerpen van (bedrijfs)processen in het kort

In deze module voer je een bedrijfskundig onderzoek uit voor een vraagstuk uit je eigen beroepspraktijk waarin je de omgeving, de behoeften en het proces analyseert. Hierbij hou je rekening met de technische aspecten van de organisatie en haar (bedrijfs)processen. Je voert het onderzoek uit aan de hand van theoretische vakken, zoals organisatiekunde, bedrijfskundig onderzoek en advies, bedrijfseconomie en marketing en operationeel management.

Studieprogramma

Aan de hand van theorie voer je een opdracht uit, waarin je een bedrijfsproces in je eigen organisatie her(ontwerpt). Denk hierbij aan eenvoudige bedrijfsprocessen binnen je afdeling, zoals klachtenafhandelingen, voorbereidingsprocessen van een werkorder en afboekingsprocessen van werkopdrachten. De docenten begeleiden je bij de opzet en uitvoering hiervan. Na het afronden van deze module kun je op een effectieve manier (eenvoudige) bedrijfsprocessen in kaart brengen, (her)ontwerpen en implementeren. Je rond de module af met onder andere een verslag en presentatie van de praktijkopdracht.

Voor wie

De module is bestemd voor medewerkers uit productiebedrijven of andere bedrijven in de technische sector, die willen investeren in vakinhoudelijke kennis persoonlijke groei en het verbeteren van de kwaliteit en resultaten van de eigen organisatie.

Praktische informatie

Start September 2020
Studievorm Module
Studieduur Vijf maanden 
Lesdagen en lestijden Donderdag van 12.45 tot 20.30 uur.
Studiebelasting De module bestaat uit acht contacturen per week en circa 8-12 studiebelasting per week voor het maken van de praktijkopdrachten en de uitvoering van de opdracht in je eigen organisatie.
Toelating Je beschikt minimaal over een mbo-4 of havo-diploma en een geschikte werkplek voor het uitvoeren van de opdracht. 
Kosten De kosten voor de module bedragen €2850,- (exclusief BTW). Op de pagina financieringsmogelijkheden vind je meer informatie over deze tegemoetkoming en andere financieringsmogelijkheden, zoals het Levenlanglerenkrediet en praktijkleren. 
Inschrijven Wil je je inschrijven voor de module Ontwerpen van (bedrijfs)processen? Maak gebruik van de blauwe button onder aan deze pagina en schrijf je direct online in. Deze module is zowel onderdeel van de flexibele bacheloropleiding Technische Bedrijfskunde als van de flexibele Associate degree Technische Bedrijfskunde. Je kunt een losse module volgen of modules stapelen tot een masterdiploma. Je bepaalt zo zelf de richting, duur en eindbestemming van je studie.
Deelnemers Minimaal 20 deelnemers
Certificering Na afloop ontvang je een certificaat vanuit Hogeschool Windesheim wanneer je een voldoende beoordeling hebt behaald op het afronden van de moduleopdrachten. Het certificaat dat je ontvangt bij het behalen van de module kan meetellen in het volledige bachelordiploma.
Locatie Windesheim, Zwolle
Contact Wil je meer informatie over deze studie? Neem dan contact op met Arend Jan Pleizier via het contactformulier.
Voorwaarden
Bij inschrijving voor een cursus of module van Windesheim zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Daarnaast gelden er bij inschrijving voor een module aanvullende voorwaarden