Master Polymer Engineering

Master Polymer Engineering

Modulaire tweejarige masteropleiding in deeltijd

Ben jij engineer of chemisch technoloog en op zoek naar de nieuwste inzichten in de ontwikkeling van kunststoffen? Wil jij je ontwikkelen tot een expert op masterniveau en investeren in kennis waarmee je grenzen kunt verleggen in de kunststoftechnologie?

In het kort

Jij bent straks adviseur, procesontwerper én onderzoeker. Je past duurzame kunststoffen toe, doet onderzoek naar het gedrag ervan en innoveert productieprocessen. Je bent gesprekpartner voor leveranciers, ontwerpers en productie.

Lees meer over de opleiding

Marktbehoefte

De industrie is hard op zoek naar technologen met kennis van zaken. De opleiding is dan ook praktijkgericht en beschikt over een goed onderzoeksprogramma vanuit de lectoraten van Windesheim en NHL Stenden.

Lees meer over het studieprogramma

Nieuw: losse module of traineeship

De master bestaat uit drie onderdelen: Polymer Chemistry, Polymer Engineering en Polymer Design Engineering. De modules zijn ook als losse cursus te volgen. De module Polymer Chemistry start als eerste in september 2019.

Lees meer over de module Polymer Chemistry

Lesdagen en studielast

In deze deeltijdopleiding vinden de lessen plaats op vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Per week ben je ongeveer 20 uur bezig met de studie (8 contacturen en 12 uur zelfstudie). 

Lees meer praktische informatie