Windesheim Techniek en ICT. Hbo deeltijdopleidingen, cursussen en modules.

Inzet van mens en materiaal in een technische context

Module binnen de flexibele deeltijdopleiding Technische Bedrijfskunde

Werk jij bij een productie- of technisch bedrijf? En wil je leren hoe je personeel, materiaal en machines van een onderneming optimaal inzet? Dan is deze module interessant voor jou.

De module Inzet van mens en materiaal in een technische context in het kort

Hoe zet je het personeel, de materialen en de machines van een onderneming optimaal in? Hoe bewaak je dat deze ook in de toekomst goed ingezet worden? In deze module leer je kritische prestatie indicatoren (KPI's) op te stellen, te meten en te analyseren. Ook maak je een plan om deze KPI's in de toekomst te beheren. Na afronding ben je in staat om indicatoren te herkennen die van belang zijn om te monitoren voor een gezonde bedrijfsvoering, verder kun je een beheerplan opstellen om deze indicatoren op niveau te houden. De combinatie van theorie en praktijk zorgt voor een "learning by doing" effect. 

Studieprogramma

De module bestaat uit wekelijkse bijeenkomsten, waarin we de theorie behandelen en de praktijk in jouw organisatie bespreken. Hiernaast staat er Professionele Communicatie op het programma. De module rond je af met verschillende theoretische examens voor de bedrijfskundige vakken en enkele verslagen van de praktijkopdracht. 

Voor wie

Het programma is bestemd voor medewerkers uit productie- en/of technische bedrijven die willen investeren in vakinhoudelijke kennis, persoonlijke groei en het verbeteren van de kwaliteit en resultaten van de eigen organisatie.

Praktische informatie

Start September 2019
Studievorm Module
Studieduur Vijf maanden
Lesdagen en lestijden Donderdag van 12.45 - 20.30 uur
Studiebelasting De module bestaat uit 8 contacturen per week en circa 8-12 uur studiebelasting per week voor het maken van de praktijkopdrachten en de uitvoering van het project binnen de organisatie.
Toelating Je beschikt minimaal over een mbo-4 of havodiploma én meerjarige werkervaring in productie- of dienstenprocessen. Ook beschik je over een relevante werkomgeving waar je de praktijkopdracht uit de module kunt uitvoeren. 
Kosten De kosten voor de module bedragen €2850,- (exclusief BTW). Op de pagina financieringsmogelijkheden vind je meer informatie over deze tegemoetkoming en andere financieringsmogelijkheden, zoals het Levenlanglerenkrediet en praktijkleren. 
Inschrijven Wil je je inschrijven voor de module Inzet van mens en maatschappij in een technische context? Maak gebruik van de blauwe button onder aan deze pagina en schrijf je direct online in. Deze module is zowel onderdeel van de flexibele bacheloropleiding Technische Bedrijfskunde als van de flexibele Associate degree Technische Bedrijfskunde. Je kunt een losse module volgen of modules stapelen tot een masterdiploma. Je bepaalt zo zelf de richting, duur en eindbestemming van je studie.
Deelnemers Minimaal 20 deelnemers
Certificering Na afloop ontvang je een certificaat vanuit Hogeschool Windesheim wanneer je een voldoende beoordeling hebt behaald op het afronden van de moduleopdrachten. Het certificaat dat je ontvangt bij het behalen van de module kan meetellen in het volledige bachelordiploma.
Locatie Windesheim, Zwolle
Contact Wil je meer informatie over deze studie? Neem dan contact op met Arend Jan Pleizier via het contactformulier.
Voorwaarden
Bij inschrijving voor een cursus of module van Windesheim zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Daarnaast gelden er bij inschrijving voor een module aanvullende voorwaarden