Industriële Automatisering en Robotica

Na de opleiding

Wat zijn je mogelijkheden met de Ad-opleiding Industriële Automatisering en Robotica?

De Ad Industriële Automatisering en Robotica is een brede opleiding die je voorbereidt op, of door laat groeien naar een functie en beroepen als PLC/robot engineer of programmeur, besturingstechnicus, Customer Support Engineer, Field Service Technician/Engineer bij bedrijven die zich bezig houden met de bouw van machines of bij producerende bedrijven.

Het werkterrein voor de Ad’er Industriële Automatisering en Robotica is breed. Je vindt ze niet alleen in de metaal‐ en elektroindustrie, maar ook in andere sectoren waarin automatisering en robotica wordt toegepast, zoals de bouw, agro & food, verpakkingsindustrie, enz..

Voor wie

Heb jij een technische mbo-opleiding gevolgd (recent of al wat langer geleden) en wil jij het werken met industriële robotica graag onder de knie krijgen? En/of wil jij doorgroeien binnen het bedrijf waar je werkt? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Wellicht ook interessant: mbo-beroepsmodule Industriële Robotica

Deltion College en Landstede MBO ontwikkelden de de beroepsmodule Industriële Robotica, die opleidt op mbo-niveau (Robotic Coördinator). In deze module bieden ze de mogelijkheid dagelijkse basishandelingen omtrent het in gebruik stellen en onderhouden van industriële robots eigen te maken. Daarnaast wordt aandacht besteed aan veiligheid, veilig werken, communicatie en protocollen.
Deze cursus is ontwikkeld vanuit de samenwerking Deltion College, Landstede MBO, Windesheim en het Fieldlab Industrial Robotics in Harderwijk.Deze samenwerking komt voort uit het regionale project RIF Industriële Robotica.

Meer informatie over de mbo-beroepsmodule