Windesheim Techniek en ICT. Hbo deeltijdopleidingen, cursussen en modules.

Implementatie van verandering

Module binnen de flexibele deeltijdopleiding Technische Bedrijfskunde

Wil jij weten hoe je kleine veranderingen in je eigen organisatie managet? Dan is de module Implementatie van verandering iets voor jou. 

De module Implementatie van verandering in het kort

In deze module leer je kleine veranderprojecten te implementeren in een technisch proces of technische organisatie, binnen een afgebakend budget en tijdspad. Je leert een project goed voor te bereiden, uit te voeren, en betrokkenen in beweging te krijgen. Aan de hand van een implementatieplan kun je een operationeel veranderproces in je eigen organisatie doorlopen met methoden als Kaizen 5S en Training Within Industry, aangevuld met theorie over Organisatie & Management, Bedrijfseconomie en Kwaliteitsmanagement. De kennis die je opdoet over LEAN kun je uitbouwen met andere modules van de deeltijdopleiding Technische Bedrijfskunde. 

Studieprogramma

Het studietraject bestaat uit het opstellen, het realiseren van het implementatieplan en het evalueren van de implementatie. Ter ondersteuning krijg je projectbegeleiding en volg je inhoudelijke college's. In de eerste twee delen staan vakken centraal als projectmanagement, kwaliteitskunde, budgetteren, het fundament van LEAN en Engels. Ook is er aandacht voor je professionele vaardigheden in vakken als professionaliseren en projectbegeleiding. In deel 3 evalueer je de implementatie. Je krijgt projectbegeleiding en inhoudelijke colleges die dit onderdeel ondersteunen.

Voor wie

De module is bedoeld voor professionals die voor de opgave staan om kleine veranderingen door te voeren in een technische organisatie en behoefte hebben aan begeleiding en theoretisch kader en een fundament willen leggen binnen LEAN. 

Praktische informatie

Start Februari 2020
Studievorm Module
Studieduur Vijf maanden
Lesdagen en lestijden Donderdag van 12.45 tot 20.30 uur.
Studiebelasting De module bestaat uit 8 contacturen per week en circa 8-12 uur studiebelasting per week voor het maken van de praktijkopdrachten en de uitvoering van de opdracht in je eigen organisatie.
Toelating Om toegelaten te kunnen worden tot deze module, beschik je in ieder geval over een havo- of mbo-diploma (niveau 4)  én meerjarige werkervaring in productie- of dienstenprocessen. Ook beschik je over een relevante werkomgeving voor het uitvoeren van de praktijkopdracht uit de module. 
Kosten De kosten voor de module bedragen €2850,- (exclusief BTW). Op de pagina financieringsmogelijkheden vind je meer informatie over deze tegemoetkoming en andere financieringsmogelijkheden, zoals het Levenlanglerenkrediet en praktijkleren. 
Inschrijven Wil je je inschrijven voor de module Implementatie van verandering? Maak gebruik van de blauwe button onder aan deze pagina en schrijf je direct online in. 
Deze module is zowel onderdeel van de flexibele bacheloropleiding Technische Bedrijfskunde als de Associate degree Technische Bedrijfskunde. Je kunt een losse module volgen of modules stapelen tot een masterdiploma. Je bepaalt zo zelf de richting, duur en eindbestemming van je studie.
Deelnemers Minimaal 20 deelnemers. 
Certificering Na afloop ontvang je een certificaat vanuit Hogeschool Windesheim wanneer je een voldoende beoordeling hebt behaald op het afronden van de moduleopdrachten. Het certificaat dat je ontvangt bij het behalen van de module kan meetellen in het volledige bachelordiploma.
Locatie Windesheim, Zwolle
Contact Wil je meer informatie over deze studie? Neem dan contact op met Arend Jan Pleizier via het contactformulier.
Voorwaarden Bij inschrijving voor een cursus of module van Windesheim zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Daarnaast gelden er bij inschrijving voor een module aanvullende voorwaarden.