Toelating

Starten met de deeltijdopleiding HBO-ICT? Kijk dan goed of je voldoet aan de toelatingseisen.

Je bent toelaatbaar met een volledig mbo-diploma niveau 4 of een havo- of vwo-diploma. Ook beschik je over minimaal twee jaar werkervaring en (uiterlijk gedurende je tweede studiejaar) een baan in de ICT-sector van minimaal 18 uur per week.
Op deze pagina vind je meer informatie

Intake

We vinden het van belang dat de studie die je kiest bij jou en je persoonlijke situatie past. Starten met een opleiding betekent bijvoorbeeld vaak dat je werk, privéleven en een studie intensief gaat combineren. Het is goed vooraf stil te staan bij de impact. Het intakegesprek steunt je bij het nemen van een bewust besluit over je start met de opleiding. We nemen onder meer de tijd om met je te spreken over jou als persoon, je verwachtingen en behoeften, en je match met de opleiding.

Hoe de intake werkt

Wanneer je je via Studielink aanmeldt, ontvang je van ons een mail over het intaketraject. Intakebijeenkomsten vinden plaats in de periode april t/m juni. Tijdens de intake bespreken we onder meer je motivatie, studievaardigheden en werkervaring. De intake geeft je een indicatie van je mogelijkheden en eventuele knel- of aandachtspunten om de opleiding succesvol te doorlopen. Meld je dus tijdig aan voor deze opleiding. 
Let op: een positieve intake leidt niet tot vrijstelling van wettelijke toelatingseisen en is geen vervanger voor eventuele toelatingsonderzoeken of –toetsen, zoals de 21+ toets.
Kijk op de pagina Inschrijven voor algemene informatie over toelating en inschrijving 

Geen diploma en 21 jaar of ouder?

Ben je bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder en heb je geen mbo-, havo- of vwo-diploma? Dan kun je het 21+ toelatingsonderzoek doen. Haal je de toets, dan ben je toelaatbaar tot jouw uitgekozen hbo-studie. Naast de algemene toets zijn er ook aanvullende toetsen speciaal voor deze opleiding.

Lees meer over het 21+ toelatingsonderzoek en de aanvullende toetsen 

Buitenlands diploma

Heb je een buitenlands diploma dat gelijkwaardig is aan een havo-, vwo- of mbo-diploma? Kun je daarnaast aantonen dat je de Nederlandse taal goed beheerst met een diploma NTII? Ook dan ben je van harte welkom op de opleiding.

Lees meer over toelating met een buitenlands diploma