Kosten

Start je voor het eerst met een bacheloropleiding of Associate degree dan betaal je elk studiejaar collegegeld. Hiervoor moet je aan bepaalde criteria voldoen anders betaal je het instellingscollegegeld.

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap stelt jaarlijks de hoogte van het wettelijk collegegeld vast. Voor het schooljaar 2020-2021 is het collegegeld € 2.143,-. Start je vanaf september 2020 voor de eerste keer met een hbo bachelor of Associate degree? Dan hoef je maar de helft van het collegegeld te betalen.

Meer over het collegegeld

Overige studiekosten

Naast het collegegeld zijn er variabele kosten aan jouw studie verbonden. De totale kosten voor boeken, readers en overig studiemateriaal bedragen ongeveer € 500,- per studiejaar. Daarnaast betaal je een bijdrage voor de optionele certificeringen (alleen de diplomakosten) en reis- en verblijfskosten voor het volgen van externe studieactiviteiten. Houd er verder rekening mee dat wij ervan uitgaat dat je over een laptop beschikt.

Subsidieregeling Praktijkleren

Mogelijk komt jouw werkgever in aanmerking voor een vergoeding voor de begeleiding in de praktijk op basis van de ‘subsidieregeling praktijkleren’. Lees alles over deze regeling op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Bekijk meer financieringsmogelijkheden