twee mannen met laptop

Inhoud opleiding

De associate degree opleiding Logistiek leidt je op voor hoogwaardige logistieke beroepen als teamleider, specialist, planner of inkoper.

Werk jij graag afdeling overstijgend aan projecten? Heb jij oog voor hoe je processen slimmer kunt organiseren? Schakel je (straks) makkelijk met het hogere management en de werkvloer? Blijf je graag op de hoogte van technische innovaties maar dan wel vertaald naar jouw praktijk? Gaat het jou om het resultaat van een goede samenwerking? Ben jij graag praktijkgericht bezig?

Later (maar ook tijdens je opleiding) zul je aan uitdagende projecten werken. Denk bijvoorbeeld aan de implementatie van een grote nieuwe internationale klant waarvoor alle webshoporders moeten worden afgehandeld. Tevens help je mee bij het opstellen van een offerte voor zo’n klant. Een ander project zou kunnen zijn het implementeren van een scansysteem ter verbetering van het voorraadbeheer. Dit vraagt dus veel van jouw skills om te schakelen met het hogere management maar zeker ook hoe je je project op professionele wijze laat slagen op de werkvloer. Veel projecten dus waarbij je afdeling overstijgend samenwerkt. Je werkt hierbij ook aan nieuwe oplossingen die van je vragen dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen in de markt en jouw helpen bij de zoektocht naar hoe processen beter kunnen. Dit leer je natuurlijk allemaal op Windesheim én in jouw praktijk.

Studieprogramma Ad-opleiding Logistiek

De opleiding duurt twee jaar. Elk schooljaar bestaat uit 2 semesters met 1 of 2 modules per semester. In de modules staan beroepsproducten centraal, dit is waar je in je project aan werkt en wat je oplevert als een bruikbaar resultaat voor jou en jouw praktijk. Ondersteunend hieraan krijg je theorie aangeboden. Waarbij we zo min mogelijk tentamens hebben maar samen met jou de richting bepalen op basis van jouw vooruitgang. Bij de studiebegeleiding en coaching krijg je workshops aangeboden om bepaalde vaardigheden te ontwikkelen en met jouw leergroep 4 à 5 studenten bespreek je je praktijkervaringen en leer je ook elkaar te coachen. 
Na de opleiding kun je direct aan het werk. Óf je studeert verder in kiest bijvoorbeeld voor de flexibele deeltijdopleiding Technische Bedrijfskunde.

Combinatie van werken en leren

Voor een optimaal effect studeer en werk je tegelijk. Zo kun je direct theorie en praktijk ervaren, toepassen en verbinden.  

Leren doe je samen

Tijdens deze contactmomenten op school bespreek je de opdrachten, krijg je verdieping op de lesstof, en deel je ervaringen met medestudenten. Zo leer je ook van elkaars praktijk. Daarnaast krijg je studiebegeleiding om je te ondersteunen bij het vinden van de juiste balans tussen je gekozen studie, je werk en je privéleven.

Studielast en -begeleiding

Het is de bedoeling dat je ongeveer 36 uur per week aan je studie besteedt. Je gaat gemiddeld 8 uur (deeltijd) of 16 uur (duaal) naar school. De rest van de tijd werk je tenminste 8 uur per week aan je projecten in jouw bedrijf. De overige tijd aan zelfstudie kun je zelf bepalen. Je werkt individueel en in groepjes aan diverse projecten en opdrachten zo leer je juist ook van elkaars (praktijken). Je hebt een eigen coach van school en een bedrijfsbegeleider.

Logistiek = topsector

De logistieke sector is een van de negen sectoren waarin Nederland uitblinkt en mondiaal toonaangevend is. Logistiek is van groot economisch belang. En dan hebben we het niet alleen over bedrijven die een producten vervoeren of overslaan, maar ook over logistieke en supply chain functies bij bedrijven. Voor al deze bedrijven is goede logistiek bepalend voor de tijdigheid en leverbetrouwbaarheid en daarmee voor hun marktpositie. Jij kunt hieraan bijdragen!