Student voor een scrumbord met plakbriefjes

NT2 Schakeljaar

Ben je hoog opgeleid en is Nederlands niet jouw moedertaal? Wil je je Nederlandse taalvaardigheid verbeteren en een goede voorbereiding krijgen op het Nederlands Staatsexamen?

In het kort

Deze opleiding bereidt je voor op een eventuele vervolgopleiding. Je volgt de vakken: Nederlands, presentatievaardigheden, maatschappij oriëntatie, Engels, wiskunde en studievaardigheden. Tevens krijg je begeleiding van een coach.

Lees meer over het schakeljaar

Toelatingseisen NT2 Schakeljaar

Om aan het NT2 Schakeljaar te kunnen deelnemen, ben je in het bezit van een diploma waarmee je naar het hbo of de universiteit kunt. Dit diploma moet vergelijkbaar zijn met het Nederlandse havo-, vwo- of mbo4-diploma.

Lees meer

Snel op de Campus

Je kunt Windesheim goed bereiken met het openbaar vervoer, de auto en de fiets. De Campus ligt vlakbij de A28. En het station in Zwolle ligt op 15 minuten loopafstand van de Campus.

Lees meer

Keurmerk blik op werk

Windesheim mag het keurmerk Blik op Werk voeren. Dat betekent dat je er op kunt vertrouwen dat je een cursus volgt van een goede kwaliteit. Het betekent ook dat je voor onze cursussen een lening kunt afsluiten. 

Keurmerk Blik op werk