Student voor een scrumbord met plakbriefjes

Effectief schrijfonderwijs

Voor schrijfonderwijs is op veel scholen nauwelijks aandacht. Wil je het schrijfonderwijs op je school vernieuwen? Deze cursus geeft je de nieuwste inzichten op het gebied van onderwijs in schrijven.

In het kort

In vier bijeenkomsten van drie uur maak je kennis met recente opvattingen over schrijfonderwijs. Je leert over motivatie, schrijffasen, scaffolding bij schrijven, onder andere met ICT. Ook gaan we in op het geven van feedback. In het traject wordt gewerkt in twee sporen. Ten eerste kijk je kritisch naar het huidige onderwijs in schrijven van je school. Ten tweede ontwerp je nieuw onderwijs in schrijven.

Lees meer over deze cursus

Waarom Windesheim?

Deze cursus is ontwikkeld in samenspraak met Anneke Smits, taal- en leesspecialist en associate lector onderwijsinnovatie  en ICT en Erna van Koeven, taal- en leesspecialist en docent master Educational Needs, samen auteurs van de blog geletterdheidenschoolsucces.blogspot.nl. De cursus wordt uitgevoerd door docenten van de master Educational Needs en is gebaseerd op actuele literatuur en kennis van de praktijk.

Lees meer over de ontwikkelaars van deze cursus

Snel op de Campus

Je kunt Windesheim goed bereiken met het openbaar vervoer en de auto. De Campus ligt vlakbij de A28. Het station in Zwolle ligt op 15 minuten loopafstand van de Campus.

Bekijk de routebeschrijving naar de Campus

Cursusdagen en -tijden

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. De eerstvolgende cursus start februari 2019. De cursusdagen zijn gepland op de maandag- en donderdagavond, van 18.30-21.30 uur.

Lees meer praktische informatie