Student ingang C

Het ontwikkelen van rekentoetsen in het onderwijs

Cursus 

Ben je docent in het vo of mbo en wil je handen en voeten geven aan de invulling van de rekentoets op jouw school? Dat kan door middel van het professionaliseringstraject educatief ontwerpen van de rekentoets in het onderwijs. 

In het kort

Middelbare scholen en mbo’s staan voor de uitdaging om zelf een rekenexamen te maken voor hun leerlingen en studenten. Het beroepsrekenen komt steeds meer centraal te staan. Het voordeel van eigen toetsen is dat scholen deze kunnen toespitsen op bijvoorbeeld het beroep waarvoor wordt opgeleid. Na het volgen van het professionaliseringstraject 'ontwikkelen van rekentoetsen in het onderwijs', kun je invulling geven aan (het ontwerpen van) de rekentoets op jouw school.

Inhoud cursus

Waarom Windesheim?

We weten wat er speelt in het onderwijs werkveld en waaraan behoefte is. Daarom zijn we proactief met het ontwikkelen van opleidingen en cursussen en helpen wij je graag bij het ontdekken en ontplooien van jouw talenten - én die van je leerlingen.

Snel op de campus 

Je kunt Windesheim goed bereiken met het openbaar vervoer en de auto. De Campus ligt vlak bij de A28. Het station in Zwolle ligt op 15 minuten loopafstand van de Campus.

Routebeschrijving

Cursusdata en -tijden

De instroom van dit professionaliseringstraject is zowel in september als februari/maart. De contactmomenten zijn op 6 maandagmiddagen van 13.30 tot 16.30 uur. Daarnaast moet je gedurende het traject rekening houden met zo’n 3 uur per bijeenkomst voorbereidings- en/of uitvoeringswerk van opdrachten die gekoppeld zijn aan de eigen praktijk. De bijeenkomsten zijn verspreid over 4 maanden.

Praktische informatie