Twee professionals die met elkaar praten

Master Leraar Godsdienst (eerstegraads)

Tweejarige master in deeltijd met mogelijkheid specialisatie geestelijk verzorger

Verder groeien tot expert in godsdienst, identiteit, ethische vragen, didactiek en geestelijke verzorging? Doe de master Leraar Godsdienst!

Vernieuwend profiel docent godsdienst/levensbeschouwing of geestelijk verzorger

Je ontwikkelt de rollen van leeractivator, begeleider, leider en innovator op masterniveau. Daarbij krijg je als leraar godsdienst/levensbeschouwing een extra zorgcomponent mee en als geestelijk verzorger een extra educatief component. Handig voor begeleiding van leerlingen op zingevingsvragen of voor trainingen aan vrijwilligers over religieuze diversiteit.

Lees meer over de opleiding

Lesdag en studielast

Je hebt op woensdag les, van 13.30 tot 20.30 uur. Hierdoor is onze master Leraar Godsdienst goed te combineren met je baan. Gemiddeld is de studielast 22 uur per week. Dit is inclusief colleges, zelfstudie en leerwerktaken.

Lees meer over studielast

Snel op de Campus

Je kunt Windesheim goed bereiken met het openbaar vervoer en de auto. De Campus ligt vlak bij de A28. En het station in Zwolle ligt op 15 minuten loopafstand van de Campus.

Locatie

Studenten aan het woord

Wat is er zo spannend aan het volgen van de master Leraar Godsdienst? Jessica Bouva, docent en studieloopbaanbegeleider van de master, interviewde twee masterstudenten.

Lees het interview