Studenten voor een scrumbord

Inhoud opleiding

Je frist eerst jouw kennis van wiskunde op. En vervolgens ga je aan de slag met meetkunde en analyse. Wat leer je nog meer?

Tijdens de opleiding behandelen we de wiskundige theorie aan de hand van functies, kansberekeningen, meetkundige figuren en redeneringen. Je leert natuurlijk ook lesgeven, hoe je leerlingen prikkkelt en boeit en hoe je de inhoud van jouw lessen spannend maakt. Daarvoor zijn vakken als onderwijskunde, pedagogiek, vakdidactiek en drama. Je loopt ieder jaar stage op een school in het voortgezet onderwijs, waar je ook specifieke opdrachten voor het vak Wiskunde uitvoert.

Begeleider en aanspreekpunt

Je besteedt veel aandacht aan didactische vaardigheden. Je geeft straks niet alleen maar les: je begeleidt jouw leerlingen ook en bent aanspreekpunt voor ouders. Daarom leer je vaardigheden die je nodig hebt om goed te communiceren, voorlichting te geven en te presenteren. Je leert ook kritisch naar jezelf kijken zodat je je kunt blijven ontwikkelen.

Studiebegeleiding

Onze docent zorgt ervoor dat hij jouw studiegroep goed begeleidt. Hij stuurt op het studietempo en begeleidt bij het uitvoeren van online groepsopdrachten via een discussieforum. Als je werkt aan een zelfstudiemodule, kun je vragen stellen via het discussieforum van deze module.