Studenten die naar elkaar kijken

Lerarenopleiding Nederlands via afstandsleren 

Afstandsleren

Wil jij straks de leraar zijn die leerlingen enthousiasmeert voor de Nederlandse taal en cultuur? Word leraar Nederlands, leer online en ‘op afstand’.

In het kort

Als leraar Nederlands in spe ontwikkel je stap voor stap jouw mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid en je kennis van literatuur en communicatie. Ook leer je hoe je deze taalontwikkeling bij jouw leerlingen kunt bewerkstelligen. Samen met andere deelnemers aan de opleiding leer je lesgeven en loop je ieder jaar stage op een school in het voortgezet onderwijs of het mbo. 


Lees meer over de opleiding

Meer dan zelfstudie

Je studeert zelfstandig en in je eigen tempo. Daarbij werk je regelmatig online samen met medestudenten en maak je met elkaar opdrachten die op tijd klaar moeten zijn. Deze deadlines zijn belangrijk want we willen dat iedereen actief en op tijd opdrachten maakt en deelneemt aan discussies. Je leert van en met elkaar. Ook heb je een paar keer per jaar enkele bijeenkomsten op een zaterdag.

Lees meer over deze studievorm

Online leeromgeving

Je studeert in een innovatieve en overzichtelijke online leeromgeving. Voordeel van deze manier van studeren is dat je zelf de momenten in de week bepaalt waarop je studeert.

Lees meer over de online leeromgeving

Studiebegeleiding

Elke student heeft een studieloopbaanbegeleider/mentor. Deze helpt je met plannen en studeren. Met hem of haar heb geregeld contact, bijvoorbeeld telefonisch. Ook heb je contact met de docenten van de vakken waar je aan werkt. Dit kan zijn per mail, digitaal via het discussieforum van de module, op een contactdag of in een virtuele bijeenkomst zoals een google-hangout. Daar profiteer je maximaal van als je de voorkeursroute volgt. 

Lees meer over de studiebegeleiding