Studenten die naar elkaar kijken

Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn via afstandsleren 

Afstandsleren

Wil jij thema’s als gezondheid en bewegen, facilitair en zorg en welzijn kunnen uitleggen aan leerlingen? Word leraar Gezondheidszorg en Welzijn en leer 'op afstand' online en tijdens contactdagen met docenten en medestudenten.

In het kort

Hoe zorgt een professional voor de gezondheid en het welzijn van mensen? Wat doet een kapper, voedingsassistent of een begeleider in de kinderopvang? Welke kennis is nodig, hoe handel je beroepsmatig en hoe leer je dat aan leerlingen? Samen met medestudenten leer je hierop antwoorden vinden, zodat je leerlingen kunt helpen in het maken van een juiste keuze voor een beroep, of begeleid je leerlingen verder in hun ontwikkeling.

Lees meer over de opleiding

Meer dan zelfstudie

De studie is opgebouwd volgens een vast rooster. Je werkt zelfstandig of met medestudenten op afstand en tijdens contactdagen. Je maakt opdrachten die volgens een deadline ingeleverd worden. Deze deadlines bepalen het tempo en zorgen ervoor dat je actief en samen blijft studeren. Je leert van en met elkaar.

Lees meer over deze studievorm

Haal een extra bevoegdheid

In het derde studiejaar volg je een keuzeminor. Wanneer je kiest voor de minor Vakdocent in het vmbo-profiel Dienstverlening en Producten, ontvang je bij het behalen van de opleiding direct een bevoegdheid voor lesgeven in het vmbo-profiel Dienstverlening en Producten.

Lees meer over deze keuzeminor

Studiebegeleiding

Naast groepsgewijze begeleiding is er ook aandacht voor elke individuele student. Samen met je begeleider kijk je naar mogelijkheden voor een leerwerkplek, studietempo en voortgang.


Meer over studiebegeleiding