Studenten die naar elkaar kijken

Inhoud opleiding

Je neemt kennis van de verschillende tijdvakken en leert historisch redeneren. Je leert natuurlijk ook lesgeven en loopt ieder jaar stage op een school.

Een goede les geschiedenis

Je verdiept je in alle perioden van de geschiedenis, van de Oude Grieken en Romeinen tot en met ontwikkelingen in de 21ste eeuw. We besteden aandacht aan de Nederlandse, Europese en buiten-Europese geschiedenis. Je leert hoe je aan leerlingen goede en betekenisvolle lessen geeft, hoe je ze prikkelt en boeit en hoe je de inhoud van jouw lessen spannend en relevant maakt. Je krijgt vakken als:

  • Onderwijskunde
  • Pedagogiek
  • Vakdidactiek
  • Drama

Je loopt ieder jaar stage op een school in het voortgezet onderwijs of in het MBO, waar je ook specifieke opdrachten voor het vak Geschiedenis uitvoert.

Ook begeleider en aanspreekpunt

Je besteedt veel aandacht aan didactische vaardigheden. Je geeft straks niet alleen maar les: je begeleidt jouw leerlingen ook en bent aanspreekpunt voor ouders. Daarom leer je vaardigheden die je nodig hebt om goed te communiceren, voorlichting te geven en te presenteren. Je leert ook kritisch naar jezelf kijken zodat je je kunt blijven ontwikkelen.

Studiebegeleiding

Onze docenten zorgen ervoor dat jouw studiegroep goed wordt begeleidt. Zij sturen op het studietempo en begeleiden bij het uitvoeren van online groepsopdrachten via een discussieforum. Als je werkt aan een zelfstudiemodule, kunt je vragen stellen via het discussieforum van deze module.