Studenten die naar elkaar kijken

Inhoud opleiding

Je vergroot je mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid. Je duikt in de cultuur, literatuur, grammatica en taalkunde. Wat nog meer?

Je leert lesgeven, hoe je leerlingen prikkelt en boeit en hoe je de inhoud van jouw lessen spannend maakt. Daarvoor zijn vakken als onderwijskunde, didactiek, levensbeschouwelijke vorming en drama. Je loopt ieder jaar stage op een school in het voortgezet onderwijs waar je ook specifieke opdrachten voor het vak Frans uitvoert.

Vaardigheden

EiffeltorenJe besteedt veel aandacht aan mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid. Goed lezen, luisteren, schrijven en spreken staat hierbij centraal. Straks geef je niet alleen maar les: je begeleidt jouw leerlingen ook en bent aanspreekpunt voor ouders. Daarom leer je vaardigheden die je nodig hebt om goed te communiceren, voorlichting te geven en te presenteren. Je leert ook kritisch naar jezelf kijken zodat je je kunt blijven ontwikkelen.

Studiebegeleiding

De docent van iedere module begeleidt je goed bij je studie. Hij stuurt op het studietempo en begeleidt bij het maken van online groepsopdrachten via een discussieforum. Als je werkt aan een zelfstudiemodule, kun je vragen stellen via het discussieforum van deze module.