Studenten die naar elkaar kijken

Lerarenopleiding Basisonderwijs via Zij-instroom

Studieprogramma

Het Zij-instroom traject biedt je de mogelijkheid om in maximaal twee jaar een bevoegdheid te halen als leerkracht in het Basisonderwijs. Hiervoor doe je een geschiktheidsonderzoek en krijg je een passend scholingstraject.

In het kort

Via dit traject kun je in maximaal twee jaar een bevoegdheid halen in het Basisonderwijs. Afhankelijk van je vooropleiding en werkervaring komen tijdens de opleiding verschillende modules van de Kennisbasis aan bod.

Inhoud

Studieprogramma

Je werkt in de praktijk in de klas waarin je wordt benoemd en staat ongeveer 2 à 3 dagen voor de klas. Daarnaast krijg je persoonlijke begeleiding door een coach uit het werkveld op het gebied van pedagogische en didactische bekwaamheidseisen. Beide begeleiders werken nauw samen en helpen jou in het realiseren van je leerdoelen.

Bekijk het studieprogramma

Geschiktheidsonderzoek

Een geschiktheidsonderzoek moet uitwijzen of je geschikt bent om les te geven. Uit het geschiktheidsonderzoek moet het volgende duidelijk worden:
Beschik je in voldoende mate over kennis, inzicht en vaardigheden om les te kunnen geven?
Is het realistisch om te verwachten dat je binnen twee jaar het bekwaamheidsonderzoek succesvol kan voltooien?
Welke aanvullende scholing en begeleiding heb je nodig om aan de kwalificaties te kunnen voldoen?

Toelating

Praktische informatie

In overleg met je werkgever en afhankelijk van het aantal aanmeldingen is flexibele instroom gedurende het schooljaar mogelijk. Omdat het zij-instroomtraject een maatwerktraject is, heb je geen vaste lesdagen. Er wordt zelfstandig gewerkt met online modules m.b.t. de kennisbasis.

Meer praktische informatie