Volwassenen die lachend naar beneden kijken

Ouderbetrokkenheid en oudergesprekken 

Cursus

Wil jij op een effectieve manier oudergesprekken leren voeren, zodat het welzijn van je leerlingen kan verhogen? Volg dan de cursus Ouderbetrokkenheid en oudergesprekken in het vmbo en mbo.

De cursus Ouderbetrokkenheid en oudergesprekken in het vmbo en mbo in het kort

Recent onderzoek toont aan dat ouderbetrokkenheid ervoor kan zorgen dat het leereffect en het welzijn bij leerlingen verhoogt. Je leert in deze cursus formele gesprekken, zoals oudergesprekken als gesprekken waarbij de ouder bijvoorbeeld een dilemma deelt te voeren. Je wisselt gespreksoefeningen af met korte inzichten over ouderbetrokkenheid en welke keuzes de school hierin kan maken. Zo leer je bewust de juiste insteek te kiezen.

Studieprogramma

Tijdens de cursus, die twee keer drie uur duurt, oefen je veel met eigen leervragen. Tussen de oefeningen in is er ruimte voor verdieping. We maken hierbij gebruik van gespreksmodellen uit de transactionele analyse.

Voor wie

De cursus is bestemd voor docenten en andere betrokkenen binnen het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs.

Praktische informatie

Start  Volgt
Studievorm Cursus
Studieduur Twee keer drie uur
Lesdagen en lestijden Volgt
Toelating Hbo werk- en denkniveau
Kosten € 250,-
Inschrijven Wil je je direct online inschrijven voor de cursus Ouderbetrokkenheid en oudergesprekken binnen het vmbo en mbo? Maar dan gebruik van de inschrijf-button onderaan deze pagina.  
Certificering Je ontvangt een bewijs van deelname.
Locatie Windesheim, Zwolle
Contact Wil je meer weten over deze cursus? Neem dan contact op via het contactformulier.