Volwassene loopt uit X

Positive Behavior Support opleidingen

Cursus

Wil je meer leren over hoe je aandacht geeft aan goed in plaats van slecht (leer)gedrag via Positive Behavior Support en deze kennis inzetten in je schoolomgeving?

In het kort

Als Positive Behavior Support-expert (PBS) werk je straks met je omgeving aan het creëren van een gezonde leeromgeving door PBS schoolbreed toe te passen in basis-, voortgezet en mbo-onderwijs. Als PBS-professional speel je een actieve rol bij het stimuleren van een positief klimaat op school.

Lees meer over de PBS-opleidingen

Opleidingsaanbod

Er zijn drie PBS-opleidingen. Daarnaast zijn er korte gerichte cursussen.

1. PBS-coach
2. PBS-specialist
3. Basiscursus SWPBS

Lees meer over het aanbod

Samenwerking met Fontys

Wij bieden de PBS-opleidingen samen met Fontys OSO aan. Wij bundelen onze kennis en krachten en ontwikkelen het programma samen. Onze lesplaats is in principe Utrecht. Als er voldoende belangstelling is voor een opleiding in de regio, dan kunnen er ook in Zwolle opleidingsgroepen van start gaan.

Ga naar de website van Fontys

Opleidingsdagen en start

Afhankelijk van de gekozen opleiding heb je achtenhalve, vijfenhalve of twee dagen les. Tussen de bijeenkomsten door werk je aan verschillende opdrachten in je school. Tijdens de opleidingsdagen volg je ook intervisiebijeenkomsten. De PBS-opleidingen starten in januari 2019.

Lees meer over praktische zaken