Man die je aankijkt

Inhoud cursus

De nadruk van de opleiding ligt op het vergroten van jouw persoonlijke en professionele effectiviteit in leidinggeven. 

In het leidinggeven van mensen vinden veranderingen plaats. Als leidinggevende wordt van je verwacht dat je in staat bent talenten van medewerkers te signaleren en deze samen met de medewerker weet te ontwikkelen en te verbinden. Dit vergroot de innovatieve kracht en de kwaliteit van de prestatie van jouw organisatie. Als leidinggevende word je meer een coach: het kunnen aanboren van potenties van de medewerker, maatgerichte diensten, medewerkers stimuleren hun eigen verantwoordelijkheid te nemen en zelfsturing vormgeven.

Vergroot je effectiviteit in leidinggeven

In ongeveer twaalf maanden krijg je een brede integrale kijk op de operationele aansturing van teams en vergroot je jouw leidinggevende, aansturende en coachende vaardigheden. De nadruk ligt op het verbreden en verdiepen van jouw kennis en inzicht over organisatieprocessen en leidinggeven, versterken van jouw analyse, oordeelsvorming, effectieve communicatie en het vergroten van jouw persoonlijke en professionele effectiviteit.

In de opleiding staan zes kerncompetenties centraal:

  • visie uitdragen
  • individueel gericht leidinggeven
  • teamcoachen
  • samenwerken
  • delegeren
  • resultaatgerichtheid

Deze competenties zijn in de lessen verwerkt rond verschillende thema's.
Bekijk de thema's hier.

Werkvormen

In de post-hbo-opleiding Effectief Leiderschap variëren de werkvormen. Zo zijn er interactieve plenaire en subgroepbijeenkomsten, discussies en vaardigheidstrainingen, denktanksessies, simulaties, het nabootsen van situaties, testen, intervisies en presentaties. Je leert van en met elkaar.

Eigen praktijk centraal

Tijdens de opleiding staat je eigen praktijk centraal. Je zet jouw theorie, praktijkervaringen en vaardigheden in om gezamenlijk tot een analyse en oplossing te komen. Je leert van en met elkaar, vraaggestuurd en vanuit je eigen ontwikkeldoelen die je voor, tijdens en na de opleiding bespreekt. Wij helpen je graag bij het opstellen van die ontwikkeldoelen, denken met je mee over kwesties rondom je voortgang en bijvoorbeeld de balans werk-privé en begeleiden je bij het onderzoek en het schrijven van het onderzoeksverslag. 

Certificering

Je ontvangt na succesvolle afronding een diploma van Stichting Post-HBO Nederland.