De Masterclass Strategische Personeelsplanning in het kort

Strategische Personeelsplanning (SPP) is een thema dat al jaren hoog op de HR agenda staat en heeft als doel de juiste persoon op de juiste plaats, maar ook op het juiste moment te krijgen. In een sterk veranderende omgeving en krappe arbeidsmarkt is het vooruit denken en tijdig anticiperen meer een noodzaak geworden dan een wens.
In de afgelopen jaren zijn er door anderen veel verschillenden methoden/aanpakken opgesteld. Maar hoe weet je nu welke aanpak bij jouw organisatie past? Door de verschillende aanpakken met elkaar te vergelijken leer je binnen deze module, op basis van de ontwikkelingen bij jouw organisatie, een eigen ‘plan van aanpak’ op te stellen en een keuze te maken uit de verschillende instrumenten om deze aanpak uit te kunnen voeren.

Voor wie

Deze module is voor HR adviseurs, HR managers, teamleiders en studenten HR die werkervaring hebben opgedaan. Je bent zoekende naar hoe je binnen jouw organisatie kunt anticiperen op veranderingen en een fit kunt realiseren tussen de personeelsbehoefte en de daadwerkelijke personele bezetting. Ervaring met SPP is niet vereist, wel dient de deelnemer inzicht te hebben in de interne en externe ontwikkelingen die een rol spelen in de nabije toekomst.

Usp's van de module

De module biedt de mogelijkheid om verschillende aanpakken van bedrijven objectief te vergelijken en geeft deelnemers een overzicht van de diverse mogelijkheden. De docent van de module verzorgt dit onderdeel al bijna 10 jaar binnen de HRM opleiding en heeft in die tijd veel kennis opgedaan over de verschillende toepassingsmogelijkheden. Zij kan je dus goed ondersteunen bij de keuzes die je kunt en moet maken wil je Strategische Personeelsplanning succesvol inzetten binnen jouw organisatie.

Praktische informatie

Startdatum 5 en 19 september 2019
Studievorm Masterclass binnen de opleiding HRM 
Studieduur Twee avonden (vier weken)
Lesdag(en) en lestijden Donderdag van 18.00 - 21.30 uur
Studiebelasting  De studielast bedraagt gemiddeld 25-30 uur (inclusief contacturen) en bestaat uit een voorbereidingsopdracht, verwerkingsopdracht en een eindopdracht. Deze opdrachten zijn niet verplicht, maar biedt de mogelijkheid de kennis direct toe te passen in de praktijk.
Toelating Je beschikt over een havo-, vwo- of mbo-niveau 4 diploma.
Kosten €295,- 
Locatie Zwolle, Windesheim
Certificering  Bewijs van deelname Windesheim