Groepje volwassenen voor een bord

Toelating

Heb je een havo-, vwo-, of mbo-diploma niveau-4? Dan mag je de opleiding volgen. Waar moet je verder nog aan voldoen?

Het is het wenselijk om een baan te hebben die aansluit bij de opleiding. Sluit jouw baan niet aan? Ook dan mag je de opleiding volgen. Maar je moet dan wel een brug kunnen slaan naar de praktijk.

Mbo-, havo- of vwo-diploma

Je kunt je inschrijven voor de opleiding Bedrijfskunde als je een havo- of vwo opleiding succesvol hebt afgerond. Er gelden wel profieleisen. Ook een mbo-diploma niveau 4 geeft toelating. Het is noodzakelijk dat je een volledig mbo-diploma hebt. Afzonderlijke certificaten zijn niet voldoende.

Profiel Aanvullende eis
Natuur en Techniek Economie of Management en Organisatie 
Natuur en Gezondheid Economie of Management en Organisatie 
Economie en Maatschappij Geen extra eisen
Cultuur en Maatschappij  Economie of Management en Organisatie of Maatschappijwetenschappen 

Intake

We vinden het van belang dat de studie die je kiest bij jou en je persoonlijke situatie past. Starten met een opleiding betekent bijvoorbeeld vaak dat je werk, privéleven en een studie intensief gaat combineren. Het is goed vooraf stil te staan bij de impact. Het intakegesprek steunt je bij het nemen van een bewust besluit over je start met de opleiding. We nemen onder meer de tijd om met je te spreken over jou als persoon, je verwachtingen en behoeften, en je match met de opleiding.  

Hoe de intake werkt  

Wanneer je je via Studielink aanmeldt, ontvang je van ons een mail over het intaketraject. Vervolgens nemen wij contact met je op voor een intakegesprek over onder meer je motivatie, studievaardigheden en werkervaring. Ook de mogelijkheid voor (aan te vragen) vrijstellingen komen aan bod. De intake geeft je een indicatie van je mogelijkheden en eventuele knel- of aandachtspunten om de opleiding succesvol te doorlopen. Het gesprek vormt de basis voor de overeenkomst die je samen aangaat over de invulling van de opleiding. Let op: een positieve intake leidt niet tot vrijstelling van wettelijke toelatingseisen en is geen vervanger voor eventuele toelatingsonderzoeken of –toetsen, zoals de 21+ toets. 
Kijk op de pagina inschrijven voor algemene informatie over toelating en inschrijving

Geen diploma en 21 of ouder?

Ben je bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder en heb je geen mbo-, havo- of vwo-diploma? Dan kun je het 21+ toelatingsonderzoek doen. Haal je de toets, dan ben je toelaatbaar tot jouw uitgekozen hbo-studie. Naast de algemene toets zijn er ook aanvullende toetsen speciaal voor deze opleiding.

Lees meer over het 21+ toelatingsonderzoek en de aanvullende toetsen

Buitenlands diploma

Heb je een buitenlands diploma dat gelijkwaardig is aan een havo-, vwo- of mbo-opleiding? Dan kun je je in principe inschrijven.

Lees meer over toelating met een buitenlands diploma