Groepje studenten bespreekt lesstof

Praktijk

Jouw functie staat centraal. Je werkt aan een portfolio waarin je beroepsproducten ontwikkelt. Waar werk je nog meer aan?

Je gaat aan de slag met jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je mag verder ook bewijzen van eerdere werkervaringen toevoegen aan het portfolio. De theorie staat zo niet op zichzelf, maar is gekoppeld aan de praktijk.

Man in overhemd aan tafel

Relevante werkervaring is een pre, maar is geen vereiste

Je relevante werkervaring kan je inzetten tijdens je studie. Relevant werk houdt hier in dat je een functie hebt waarin je aan de competenties van de opleiding kunt voldoen. Echter, relevante werkervaring is geen vereiste voor toelating tot deze deeltijdopleiding. Er zijn twee mogelijke situaties:

• Je hebt werkervaring en kan jouw portfolio vullen met beroepsproducten (van maximaal vijf jaar geleden) of die je tijdens de opleiding maakt.
• Je hebt geen relevante werkervaring. In dit geval word je geacht in verbinding te komen met de praktijk, bijvoorbeeld door een stage of ervaringsonderzoek.

Wat wordt er verstaan onder relevante werkervaring?

• Je werkt in een werkomgeving op minimaal mbo-plus niveau en hebt werkzaamheden liggen op het gebied van bedrijfskunde; het vakgebied dat zich bezighoudt met de organisatie en marktomgeving van bedrijven.
• Je hebt operationele, maar ook besluitvormende, adviserende en coördinerende werkzaamheden in jouw pakket

Afstuderen in het buitenland?

Je kunt jouw afstudeerproject in het buitenland voltooien. Dit is bijvoorbeeld interessant voor je wanneer je:

  • Met jouw bedrijf over de grenzen heen wilt kijken, bijvoorbeeld om onderzoek te doen naar exportmogelijkheden of uitbreiding
  • Binnen een internationaal bedrijf werkzaam bent en ervaring wilt opdoen bij een andere vestiging

Oriënteer je goed als je in het buitenland wilt afstuderen. Neem via het Windesheim Informatiecentrum contact op met International Office voor meer informatie.