verpleegkunde

Lestijden en studielast

Wanneer start de opleiding? En hoeveel tijd gaat het volgen van de deeltijdopleiding Verpleegkunde je ongeveer kosten?

Startmoment

De deeltijdopleiding Verpleegkunde start ieder jaar in september en in februari na een verplichte introductiedag voor alle studenten deeltijd. Deze dag staat onder andere in het teken van kennismaking en uitleg over de opzet en inhoud van het onderwijs. We gaan er vanuit dat in ieder geval alle nieuwe studenten dan aanwezig zijn.

Lesdagen en -tijden

De modules worden op verschillende lesdagen aangeboden.

De lessen worden in Zwolle op verschillende dagen aangeboden. In Almere zijn de lessen op vrijdag. Elk semester kan opnieuw een keuze worden gemaakt. Bij de intake word je daarover geïnformeerd en geadviseerd en worden je keuzes voor het eerste semester vastgelegd.  

Studieduur

Een hbo-opleiding duurt in principe vier jaar en heeft een waarde van 240 studiepunten. Hoe lang jij over de opleiding doet is afhankelijk van jouw mogelijkheden en situatie. Maar ook de mate waarin jij jouw al behaalde leeruitkomsten kunt laten valideren, bepaalt de uiteindelijke studieduur.

Studielast

Je hebt als deeltijdstudent Verpleegkunde zelf de regie over jouw opleidingstraject. Je hebt dus zelf gedeeltelijk je studielast in eigen hand. Voor de lesdag, het uitvoeren van opdrachten en zelfstudie moet je wel uitgaan van gemiddeld 20 uur per week. Daarnaast stellen we de eis dat je minimaal 20 uur in de week een (on)betaalde baan hebt als verpleegkundige hebt waar je je beroeps- en hbo-competenties kunt ontwikkelen.